A német RTL lehozott egy cikket, miszerint Vettel támadja a magyar kormányt az anti-LMBTQ törvény miatt. Nem tette zsebre, amit a kommentszekcióban kapott. Arányában többen ellenzik a Facebookon ezt a lépését, mint támogatják. A rajongóknak és a Forma 1 szerelmeseinek az a legnagyobb bajuk, hogy semmi köze a magyar törvényeknek az autóversenyzéshez. Nagy ellenszenvet váltott ki az is, hogy Vettel június végén nyíltan bevallotta, hogy a Zöldekre fog szavazni, ami a kommentelők szerint kicsit ironikus, hisz minden versenyen több száz liter üzemanyagot égetnek el a pilóták.

A motorsport kedvelői körében egyébként is mumusak a Zöldek, mivel a környezetvédelmi adó bevezetésével körülbelül duplájára emelnék a benzinárat a német kutakon, illetve az autópályákon 130 km/h sebességkorlátot vezetnének be, a mostani korlátlan tempó helyett. A bejegyzés alatt alig van 1-2 támogató hozzászólás, a többi mind az autóversenyzőt támadja. Itt azért megmutatkozik, hogy vannak még reálisan gondolkodó emberek Németországban, akiknek nem mosták át még teljesen az agyát.

Egy-két német beleavatkozik más ország ügyeibe. Körbe kéne a saját országukban nézniük, hogy mi megy itt. Van itt bőven tennivaló és nem a nagy Zamparo módjára kéne külföldön fontoskodni.

Meg kéne neki mutatni a torvény eredeti fordítását, aztán befogná a száját. Új tevékenységet keres, mert már nincs mit csinálnia?

Senkit sem fog érdekelni Magyarországon milyen hülyeséget mond Mr. Zöldpárti.

A törvény nem a mozgalom ellen szól, hanem azok ellen akik a „különbözőség” által figyelmet akarnak maguknak.

Vettelnek a motorsport ellen kellene tüntetnie, ha komolyan gondolja a klímavédelmet, de ebből keresi a milliókat.

Forrás: pestisracok.hu, Facebook,

Kép: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia