Addig élcelődünk az alkalmatlan ember méhlegelőivel, amíg berobbant a pollenszezon. De ez innentől már nem vicc, hanem közegészségügy. Egyre több szakértő szólalt meg a témában akik azt állították, hogy a pollen-allergiában szenvedőknek kimondottan rosszat tesznek a gazos, gondozatlan “méhlegelők”.

De van egy másik fontos szempont is, amelyről a Magyar Nemztenek beszélt Láng Zsolt, a fővárosi közgyűlés fideszes frakciójának vezetője. Ezek a “méhlegelők” ugyanis kiszáradtak a hőségben, ezért rendkívűl tűzveszélyesek.

A politikus aggodalma nem alaptalan, mivel a katasztrófavédelem korábban arról tájékoztatta a lapot, hogy a hőség miatt száraz növényzet a legkisebb figyelmetlenségtől is könnyen hatalmas tüzet okozhat a szabadban, ezért a dohányzó autósok ne dobják ki az égő cigarettacsikket a járműből, mert az út menti száraz növényzet nagyon könnyen meggyulladhat.

Budapesten a Gellérthegyen vagy a Tabán környékén könnyen futótűz alakulhat ki a kiszáradt növényzet miatt. És még számtalan nagyobb, nagyforgalmú utcában Pesten és Budán egyaránt.

Mint ismeretes, egyelőre holnap éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendeltek el az ország egész területére. Ha ez majd elmúlik és egyetlen “méhlegelő” sem gyullad meg, jöhet egy másik hőhullám, majd harmadik. Ez pedig azt jelenti, hogy az alkalmatlan főpolgármester szerencsejátékot játszik a budapestiekkel.

Pedig ez biztosan nincs benne a munkaköri leírásában.