Lengyel László, baloldali sztár-közgazdász elmondta a saját „őszödi beszédét”.a Klubrádióban, amikor az ellenzék helyzetéről, az előválasztásról, és a legfontosabb jelöltekről beszélt.

Rákay Philip új videója szerint a következőket mondta:  “Amíg Gyurcsány Ferenc „büszkén viseli” az „ellenzék hősének” címét, addig nagy baj van.
Ha Gyurcsány Ferenc visszatér a kormányzásba, attól a pillanattól kezdve mindenki elfedi a szemét. Ilyen kormányzást akarsz? Ez a borzasztó ebben… Akkor itt egy káosz lesz…” 

Nem volt sokkal jobb véleménnyel Lengyel László Budapest főpolgármesteréről sem. Szerinte Karácsony Gergelynek először fel kellene mutatnia valamit.

“Most komolyan mondom, a negatív eredmény is jó volna, de bármilyen eredményt fel kellene mutatnia. Nem tudunk egy biciklisávon túlmenően semmit felmutatni” – fogalmazott a közgazdász. „Nem értek hozzá, de miért ne vezethetnék egy kormányt. Ez nem megy. Ez Magyarország tragédiája” – tette hozzá.

Lengyel László szerint „tragikomikus” az a helyzet, hogy ugyanazok a jelöltek küzdenek ma, mint akik négy, nyolc, vagy adott esetben tizenkét éve. Összességében úgy véli: nagy lesz a baj, ha győzni fog az ellenzék. “Inkább attól félek, hogy a Jézus Mária győztünk esete fog fennforogni. Hogy ott állunk majd, és ha győztünk, akkor mi van?! Kormányzóképesek vagyunk? Képesek vagyunk egy országot rendbe hozni?” – tette fel a költői kérdést Lengyel László.

A Mandiner nyomán