Akinek van szeme a látásra, füle a hallásra és nem nagyon feledékeny, annak bizonygatni sem kell – kormányzásuk alatt maguk bizonyították -, hogy a magukat baloldalinak tituláló globalisták csak a megszorítások, elvonások gazdaságpolitikáját ismerik. Alkalmazták is szemrebbenés nélkül.

Alkalmazni is fogják, ha valami katasztrófa folytán hatalomra kerülnek, ezt sok megnyilvánulásuk már előre vetíti. Na ja, a régóta áhított állami kassza kiürítése ennyi évi “böjt” után érthető igyekezet. Érthető, de persze elfogadhatatlan. Ígérnek “igazságosabb” többkulcsos adórendszert (értsd: adóemelést), alapjövedelmet (azaz a középosztály megsarcolását és a dolgozni nem akarók támogatását), svájci indexálású nyugdíjakat (ami gyakorlatilag nyugdíjcsökkentést jelent), a családtámogatási rendszer észszerűsítését (azaz leépítését) és még ezernyi “nyalánkságot. Vagyis összességében annak a bukott – ám nekik jól jövedelmező – gazdasági rendszernek a visszahozatalát, amibe egyszer már belerokkant az ország.

“Szép új világ” – lenne, ha nyernének.

Ezzel szemben  most nem a kormányzati megszorító politika az irányadó, hanem éppen ellenkezőleg, a munkahelyteremtés, a beruházások fokozott támogatása – közölte a Magyar Hírlap érdeklődésére a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) a nemzeti konzultáció egyik kérdése kapcsán.

A szóban forgó felvetés arra vonatkozik, hogy a kormány úgy erősítse-e meg Magyarországot, hogy alkotmányos védelmet ad a családtámogatásoknak, a munkát terhelő alacsony adóknak és a nyugdíjaknak, hogy válságok alatt egyetlen kormány se vehesse el azokat az emberektől. A KINCS szerint a baloldal politikája az elmúlt húsz évben semmit sem változott, náluk a válságok kezelésére csak egy megoldás létezik: az adóemelés, a nyugdíjak és a családi ellátások csökkentése. Elég csak a korábbi szocialista-liberális kormány által elvett 13. havi nyugdíjra vagy az adókulcsok emelésére gondolni.

A KINCS szerint manapság újra előkerültek a rég jelszavak, amelyek arra mutatnak: meg kell védeni az igazságos teherviselést, a tisztes öregkort lehetővé tevő nyugdíjakat, valamint a visszakapott 13. havi nyugdíjat. Ennek a leghatékonyabb módja, ha az Alaptörvényben biztosítják ezeket a jogokat. A baloldali politika egyszer már elszegényítette az embereket, hiszen a szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek aránya kormányzásuk alatt nem ment 28 százalék alá, és 2010-ben a magyar társadalom harmada ide tartozott. A súlyos anyagi nélkülözésben élők aránya 2010-ben elérte a 23,4 százalékot, ami az elmúlt 11 év munkahelyteremtéseinek, családtámogatásainak köszönhetően nagymértékben csökkent. A szegénység és társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek aránya 2019-ben 17,7 százalék volt.

Véleményük is megerősíti azt a szándékot, hogy az elért vívmányok kapjanak alkotmányos védelmet.

Igaz, hogy a nagyon demokratikus globalisták – ha lehetőséget kapnának rá – azt ígérik, hogy teljesen demokratikusan, azaz a törvények felrúgásával, a kétharmados döntéshozatali kötelezettség durva meggyalázásával ezeket a törvényeket is önkényesen megváltoztatnák, de reménykedjünk abban, hogy nem kapnak esélyt a kommunista diktatúra újbóli bevezetésére.

Ha mégis, Isten irgalmazzon Magyarországnak!

(Címkép: Kovács Tamás MTI/MTVA)