Miközben Brüsszellel karöltve tizenhárom uniós tagország a belügyeinkbe beavatkozva éles kritikát fogalmazott meg hazánkkal szemben a nemrégiben elfogadott pedofiltörvény kapcsán, addig kevés szó esik azon országok gyermekvédelmi mulasztásairól, amelyek a vita hevében akár nyíltan megaláznák, pontosabban „térdre kényszerítenék” Magyarországot.

…Miközben Brüsszel és a magyarokat előszeretettel kioktató nyugati tagállamok azzal vannak elfoglalva, hogy mekkora érdeksérelmet jelent az új magyar szabályozás az általuk nagymértékben támogatott szexuális érzékenyítést végző civil szervezetekre nézve, addig éppen ezekben az országokban mennek végbe a mai napig olyan folyamatok, amelyek nemcsak gyermekvédelmi, hanem emberi jogi szempontból is komoly aggodalomra adnak okot, ez pedig nem más, mint a kiskorúak körében előforduló erőszakos gyermekházasságok nagyszámú előfordulása.

Példának okáért abban az országban, amelynek miniszterelnöke nemrég azt nyilatkozta, hogy Magyarországot térdre kell kényszeríteni annak érdekében, hogy tiszteletben tartsuk az uniós értékeket, akkora problémát jelent az önkényen alapuló gyermekházasságok kérdése, hogy a holland kormány immár évek óta külön foglalkozik ezzel, mondani sem kell, elenyésző sikerrel….

… (Hollandiában) évente mintegy kétszázötven gyermekmenyasszony „kel el”, többségük 17 évesen, ráadásul nagy részük migrációs háttérrel rendelkezik.
Érdekesség, hogy a velünk szintén kritikus Dániában, Franciaországban, Németországban és Svédországban is kulturális okoknál fogva hasonlóan veszélynek vannak kitéve a kiskorú lánygyermekek. Németországban 2016-ban több mint 1400 kiskorú házasgyermeket regisztráltak a hatóságok, s előfordult köztük olyan kislány is, aki mindössze 11 évesen „kelt el”, s rá két évre, 13 évesen már az első gyermekét várta.

Dániában azonban sajnos még ennél is nagyobb bajban vannak a gyermekek: miután a migránstáborokban egyre csak gyűlni kezdett azon párok száma, amelyek közül a gyermekfeleség életkora nem érte el a tizennyolcat, a hatóságok elkezdték szétválasztani őket, csakhogy helyi migránspárti szervezetek addig lobbiztak, ameddig el nem érték, hogy emberi jogokra hivatkozva ne lehessen fizikailag elszeparálni a felnőttkorú férjet a sok esetben a tizenhat éves kort is alig betöltött feleségtől.

…Franciaországban szintén mulasztások sora övezi a kiskorú gyermekek védelmét, ezek pedig nemcsak a nagy számban előforduló migrációs hátterű gyermekházasságokat érintik, hanem a gyermekekkel való szexuális együttlét kérdését is. Ez utóbbi kapcsán magyar szemszögből vizsgálva talán megdöbbentő, hogy Franciaországban egészen ez évig szabadon létesíthetett bárki nemi együttlétet akár egy 15 éves gyermekkel is, amennyiben annak beleegyezését hitelt érdemlő módon bizonyítani tudták. Az elmúlt években megszaporodott botrányos esetek után azonban idén már úgy döntött a francia parlament, hogy büntethetővé teszi a 15 év alatti gyermekekkel történő szexuális együttlétet

De ott van Svédország esete is: 2016-ban egy kormányzati felmérés szerint legalább 132 esetben regisztráltak olyan gyermeket, aki elmondása szerint kényszerházasságban él, ugyanakkor egyes gyermekvédelmi egyesületek arra hívták fel a nyilvánosság figyelmét, hogy ez a szám valószínűleg közelebb lehet a 200-hoz.

Mindezek tükrében belátható, hogy miközben Brüsszel és az említett nyugat-európai országok menetrendszerűen megpróbálnak beleavatkozni hazánk belügyeibe azzal, hogy minden diplomáciai gesztust nélkülözve éles kritikát fogalmaznak meg Magyarországgal szemben, addig sok esetben a saját hatáskörükben lévő alapvető életvédelmi kérdésekkel is csak nehezen tudnak megbirkózni. Adódik a kérdés, hogy ez a fajta kettős mérce napirendre fog-e kerülni végre oly módon, hogy az egyszer elnyomja majd a brüsszeli cinizmus szólamait.

Szerző: Sümeghi Lóránt

A teljes írást itt olvashatják.

(Címkép: YouTube)