Ha egy kormány kiáll a hagyományos család mellett, vagy nem kér a migránsokból, a brüsszeli elit azonnal ráfogja, hogy nem demokratikus és a pénzek megvonásával fenyegetőzik. Ez ideológiai zsarolás! Erről beszélt a Hír TV-ben Hidvéghi Balázs a Fidesz európai parlamenti képviselője.

A képviselő kifejtette, hogy a brüsszeli “elit” akaratával szemben fellépőket azonnal a jogállamiság hiányával vádolják a konzervatív kormányokat, miközben a balliberális kormányok minden lépését helyeslik.

Hidvéghi Balázs szerint a jogállamisági jelentésben hazugságok jelennek meg, például a magyar sajtószabadság hiányáról beszélnek, holott nem nálunk, hanem a nagyon demokratikus országokban ölnek meg újságírókat.

Hidvéghi azt is kifejtette, hogy Brüsszel egyre több olyan kérdésbe akar beleszólni, ami nem tartozik rájuk és nem csupán ajánlásokat fogalmaz meg, hanem számon kér, fenyeget, zsarol.

Jellemző az úgynevezett nyugati demokráciára, hogy a népszavazást provokációként értékelik, holott ez a legdemokratikusabb forma, az emberek véleményének közvetlen kikérése.

Hidvéghi Balázs rövid távon nem lát lehetőséget arra, hogy a brüsszeli alapállás megváltozzon, de ezt nem szabad elfogadnunk, folyamatosan törekedni kell a helyzet megváltoztatására.

(Címkép forrás: YouTobe/Hír tv)