A modern technika segít, de akadnak, akiken még az sem. Karácsony Gergely miskolci kiruccanása (kortesút) ezt a tételt fényesen bizonyította is, mert még a súgógép se menthette meg néhány kapitális baklövéstől.

Mint arról portálunk is beszámolt, az ellenzéki előválasztás jelöltjeit bemutató útján a főpolgármester a súgógép segítségével sem volt képes hibátlanul idézni még egy Edda-dal refrénjének pontos szövegét sem. A PestiSrácok megkérdezte az Edda Művek frontemberét, Pataky Attilát, hogyan vélekedik Karácsony elhibázott mondatáról.

“És amikor Miskolcról és a rockzenéről van szó, akkor persze mindig, nagyon sokaknak, megmondom őszintén, nekem is ugyanaz a dal jut eszembe, az „Itthagyom a várost”, mert ahhoz a korosztályhoz tartozom, aki annyiszor hallotta ezt” – idézte pontatlanul az ősrégi dal refrénjét a rock fővárosában a súgógép képernyőjét pásztázó Karácsony.

“Ha már Karácsony Gergely ennyire rockkedvelő és ennyire megkedvelte ezt a dalt, akkor ajánlanám figyelmébe átismételni a refrént, amely így szól: „Egyszer egy szép napon tudom, hogy elhagyom a várost, ahol élek…” Ezt emelje be a programjába, az első helyre és tegye meg bátran, hagyja el a fővárost! Egészen biztos vagyok benne, rengeteg embernek nagy örömet okozna – hangsúlyozta Pataky Attila, aki elmondta, hogy a múlt héten ügyintézés céljából ment kollégájával Budapest belvárosába, ahol a szmog, a forró aszfalt és a szemét bűzének egyvelege terjengett.

“Erről pedig nekem jut eszembe az egyik dalunk, amelynek az a címe hogy „Szaga van”, azt is hallgassa meg, hallgassa meg a „Szaga van” című számunkat, az is segíteni fog rajta!” – ajánlotta Karácsony Gergelynek a Miskolcról származó rockénekes.

Pataky Attila leküzdött több gyógyíthatatlannak mondott betegséget, párszor már visszatért a halál torkából, ennek ellenére rendkívül életvidám és energikus. Azt is megkérdezte a PS újságírója a hetvenedik születésnapját ünneplő művésztől, hogy mi a túlélés és az újjászületés receptje? Hogy lehet nyertesként kikerülni a válságos életszakaszokból?

“Ha gond van, bármilyen nagy is legyen a baj, csak annyit mondok, hogy Teremtő Isten testem, lelkem kezedbe ajánlom, a többit meg hozzáteszem én – magyarázta Pataky Attila, aki elmondása szerint hitben nevelkedett, édesanyjától életimádatot és erős hitet kapott.

“Mivel életimádónak is nevelt édesanyám, mindig van miért kapaszkodni, regenerálódni és visszatérni ide, amíg dolog van és állítólag még sok dolgom van. Ahogy látom egyre több a feladat, én pedig megteszem a helyemen, amit csak tudok és bírok. Szeretek élni, imádom a szerelmemet, a fiaimat, a pohár bor ízét, mindent szeretek ebben az életben, amit csak lehet. A szeretet az egyetlen valóság, a többi illúzió, hazugság és ártás” – szögezte le.

A világban zajló változásokról is faggatták a legendás rockzenészt, hiszen nap, mint nap olvashatjuk, hogy új világrend van kiépülőben. Többen vészjósló híreket terjesztenek, míg mások azt állítják, az Aranykor még előttünk van. De mégis mit tehet az egyén a maga szintjén annak érdekében, hogy a lehető legszebb jövőt teremtse?

“Figyelj arra, hogy mit eszel, mit iszol, mit gondolsz és kivel barátkozol. Ez nagyon fontos alapaxióma” – fogalmazott, majd hozzátette, hogy a bajok gyökere onnan ered, hogy valaha az Isten, az ember, az egyén és a pénz sorrendje egyértelmű volt, ám ez már megfordult és hibaként említette azt is, hogy eltávolodtunk a természettől. – “A legfontosabb viszont az, hogy nem szabad félni, mert a félelemből táplálkozik a sötét oldal. Nem kell félni!”

A teljes írás itt olvasható.

(Címkép forrás: YouTube)