Pert indított egy londoni anyuka, miután az iskola arra kötelezte fiát, hogy részt vegyen a Pride felvonuláson. Mint kiderült az iskolával több szülőnek is volt összetűzése, miután a gyerekek a szülők akarata ellenére részesültek LMBTQ témájú oktatásban – írja a 888.hu.


Izzy Montague pert indított a bíróságon fia londoni általános iskolájával szemben elnyomás, diszkrimináció és az emberi jogok megsértése miatt, miután az iskola arra kényszerítette akkor még csak négyéves fiát, hogy vegyen részt a Pride felvonuláson – írta meg a V4NA.

Keresztény vallása miatt Montague kérte az iskolaigazgatót, hogy a fiának ne kelljen résztvennie a felvonuláson, ezt azonban megtagadták tőle.

Később kivette gyerekét az intézményből. Mint mondta, azért hozta el kisfiát az iskolából, mert az szeretné, ha a fia oktatásban részesülne, nem pedig befolyásolásban.

Az anyát képviselő jogi szervezet , a Christian Legal Centre vezérigazgatója az ügy kapcsán kiemelte, ez az eset is rávilágít arra, milyen káoszra számíthatnak a szülők az iskolákban a következő években. Mint mondta, úgy tűnik, hogy akik teljes elfogadást és sokszínűséget hirdetnek, nem gyakorolják azt. Mint mondta, a gyerekekre rákényszerítik a különböző ideológiákat, és a szülőknek egyszerűen nincs módja rá, hogy gyermekeiket saját vallási vagy filozófiai felfogásuk szerint tanítsák.

Nem arról van szó, hogy burokban akarok élni, hanem arról, hogy a szülők saját maguk adhassák át véleményüket a gyereküknek a világról, tette hozzá Izzy Montague a Good Morning Britain műsorban nyilatkozva.

Forrás: 888.hu

Címlapkép: Illusztráció – MTI/EPA/Omer Messinger