“Nyilvánosságra hozzuk a kommunista és fideszes ügynökaktákat is. A 2022-es kormányváltás után kompromisszumok nélkül nyilvánosságra hozzuk az összes ügynökaktát!” – ezzel a szöveggel hergel Márki-Zay Péter álfüggetlen hódmezővásárhelyi polgármester, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője péntek délutáni Facebook-posztjában.

Bejegyzéséhez egy állandó belépőt csatolt az MSZMP KB Politikatudományi Intézetébe, amelyen Kövér László neve és fotója szerepel. Az iraton a pecsétet ügyesen kitakarta, hogy ne lehessen kivenni annak részleteit. Csakhogy a kamuakta már egy ideje kering a világhálón, méghozzá kitakarás nélkül. Innen tudható, hogy a pecsét felirata a következő: “Áldokumentum Örülünk Vincent”. Az óriási blamát többen észrevették, akik azonnal kiosztották Márki-Zayt, amiért hamisított, kamu iratokkal hergel. “Gratulálok! Csak ennyire futja?” – kérdezte egy kommentelő.

Régi baloldali mantra, hogy a jobboldal vezető politikusai funkciókat töltöttek be a szocializmus idején az állampártban, ezért valójában nem akarják, hogy a régi ügynökakták megismerhetőek legyenek. Lekommunistázták már Orbán Viktort és Kövér Lászlót is, nem először. Persze minden bizonyíték nélkül.

Így hergel Máki-Zay – Facebook

Péntek délutáni posztjában és videoüzenetében azt vizionálta, hogy 2022-ben majd jön a kormányváltás, ők pedig nyilvánosságra hoznak minden kommunista és fideszes ügynökaktát. Ehhez egy érdekes dokumentumnak tűnő képet osztott meg, amely fejléce szerint egy állandó belépőt csatolt az MSZMP KB Politikatudományi Intézetébe. Az igazolványon Kövér László arcképe és neve szerepel, a másik aláíró Aczél György.

A dokumentum akár eredeti is lehetne, hiszen nem titkolt módon Kövér László a rendszerváltás előtt, mindössze 27 évesen az MSZMP Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának segédmunkatársa volt. Az információ az Országgyűlés honlapján szereplő életrajzában szerepel.

A Márki-Zay által ügynökaktának titulált papíros azonban nem több egy ócska mémnél, hamisított áldokumentumnál, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a rajta szereplő pecsét, amit Márki-Zay egy ügyesen beigazított felirattal megpróbált kitakarni. Sikertelenül.

Márki-Zay így próbálta kitakarni az árulkodó pecsétet

A kommentelők közül többen is megtalálták a kitakarás nélküli, a világhálón régóta terjedő állítólagos igazolványt. A rajta szereplő pecsét szövege a következő:

“Áldokumentum Örülünk Vincent”.

Nos, a helyzet az, hogy ennyit tud a baloldal. Eszement kitalációkkal rágalmazni, amikhez, ha nem találnak semmilyen bizonyítékot, ami teóriájukat minimálisan is alátámasztaná, hát gyártanak…

Kövér László társadalomtudományi intézeti munkájáról pedig csak annyit, hogy többször szó volt már arról, hogy az intézetben semmilyen politikai munka nem zajlott, kizárólag kutatás. Az egyik kommentelő arra is emlékezett, hogy Kéri László maga mondta egyszer az ATV-ben: aki ezzel a belépővel kommunistázik, az nem sokat tud arról a rendszerről. Ő már csak tudja, mi zajlott abban az intézetben, ugyanis Kövérrel kollégák voltak – emlékeztetett a hozzászóló.

Kiemelt kép: Internet/ismeretlen forrás

Forrás: pestisracok.hu