Andreas Unterberger, a Die Presse és a Wiener Zeitung volt főszerkesztője, jelenleg Ausztria vezető politikai blogjának szerzője egy hosszú bejegyzésben állt ki a magyar kormány politikája mellett.

Unterberger szerint ma Magyarországon jóval nagyobb a demokrácia, mint más európai államokban. Pozitív példaként említette a nemzeti konzultációt, amely szerinte jóval az európai átlag fölé emeli a magyar demokrácia helyzetét. Írásában méltatta, hogy a magyar kormány a választásokon kívül is kikéri az emberek véleményét.

A szerző kitért a hazánkat folyamatosan kritizáló holland kormányfő, Mark Rutte szavaira, aki kizáratná Magyarországot az Európai Unióból. Unterberger szerint Hollandiában van veszélyben a szabadság, ahol a nyílt utcán gyilkolnak meg újságírókat, jobboldali politikust, vagy éppen az iszlámmal nem szimpatizáló filmrendezőt.

Unterberger az osztrák politikai elitet sem kímélte, kiemelte a migránsbűnözés drasztikus növekedését, a közbiztonság romlását és hogy a Benelux államok után Ausztriában a legmagasabb az indoklás nélkül ott tartózkodó migránsok aránya Európában.

Az úgynevezett „európai értékek” kapcsán, melyek miatt hazánk rendszeres nyugati támadás alatt áll azt írta, hogy ezek pusztán a politikai propaganda részét képezik, önkényesen használják politikai ellenfeleik lejáratására.

Pontosan Orbán Viktor az, aki az európaiságot képviseli, támogatja a családokat, kikéri az emberek véleményét és segíti az üldözött keresztényeket szerte a világban.

A szerző szerint a magyar sajtószabadságot mindig ugyanazok a nyugati lapok próbálják folyamatosan lejáratni, a Riporterek Határok Nélkül nevű szervezetet pedig radikális baloldali egyesületnek tartja. A sajtószabadsággal inkább nyugaton van probléma, hiszen a magyar kormány hét pontból álló európai reformhirdetésének közlését nem kevesebb, mint 20 lap utasította el.

A hirdetés elutasítása nemcsak gazdasági, hanem morális okokból sem indokolható, ugyanis az, hogy valakit folyamatosan támadnak, majd nem hagyják, hogy a másik fél álláspontja legalább egyszer megjelenjen, finoman szólva is ellentmond a korrekt tájékoztatás szabályainak.

A hirdetésben semmi olyan tartalom nem volt, ami gyűlöletkeltő lehetne, csupán az Európai Unió megreformálásának lehetőségét mutatta be. A gazdasági együttműködés és Szerbia felvétele mellett foglalt állást és elutasította az európai szuperállam megalakításának gondolatát.

Unterberger gyalázatosnak nevezte azt, hogy egyes nyugati politikusok úgy tesznek mintha a magyar kormány propagandát gyártana, hiszen minden európai ország és még inkább az Európai Unió rengeteg erőforrást biztosít az önreklámozásra.

A nyugati politikusok és mainstream sajtó a magyar miniszterelnököt évek óta démonizálja, holott ha megnéznék a tényeket, pontosan az ellenkezőjét látnák annak amit mondanak.

Szerző: hirado.hu

Fotó: Wikipedia