Ma van a nagymamák világnapja. Közli Dobrev Klára közösségi oldalán, ahol többek között azt írja:

Mint minden világnap, ez is csak 24 óráig tart, holott a nagymamákra minden nap minden órájában szükség van. Gyerekként előbb tudjuk, hogy a nagymamánk a világ közepe, minthogy megtanulnánk számolni.

Aztán felnővünk, és azt látjuk, hogy ez a kormány éppen őket nem becsüli meg. Minden nap a bőrünkön érezzük, hogy mit is jelent tisztességben megőszülve végig dolgozni egy életet, és azt kell látnunk, hogy ez a kormány éppen nekik nem hálás és éppen róluk nem gondoskodik.
2022 után mi újra be fogjuk vezetni a svájci indexálást és kárpótolni fogjuk az időseket! Mi nem felejtjük el, hogy mit tettek értünk a nagymamáink és nagypapáink!

 

Kedves Klára!

Valóban nemes gondolat, hogy nem felejti el, mit tett önért Apró nagypapa, hogy egy társasháznak is beillő elkommunizált villához juttatta önt, amelyet tisztességben megőszült nagypapák nem tudtak előteremteni. S ugye nem kell folytatni a sort, hogy gyerekeinek nagymamája, fillérekért miként gazdagította a családi vagyont tovább, amellyel „tisztességben” őszülő férje is meggazdagodott. Minden bizonnyal ő sem felejt, ahogy mi sem, hogy miként adósította el és tette tönkre az országot.

Éppen ezért kissé álságos az a gondolata:

„Minden nap a bőrünkön érezzük, hogy mit is jelent tisztességben megőszülve végig dolgozni egy életet…”