A képpel emlékeztet bennünket Hollik István a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, hogy a határzárra és persze annak fontosságára. Közösségi oldalára tett bejegyzésében azt írja:

A migrációs nyomás egyre növekszik. Hazánk déli határán több ezer illegális határátlépőt tartóztatnak fel katonáink, rendőreink havonta. Minket még elítéltek az ideiglenes határzár létrehozása miatt, ma már több másik ország rendelkezik hasonló megoldással.

Hat éve is azt mondtuk, amit ma: A magyar családok az elsők, őket megvédjük mindenáron!

Ha másra nem, akkor érdemes a Röszkénél történt betörési kísérletre visszaemlékeznünk, ahol meglapult felbujtok hergelték a tömeget, ne nézzenek semmit, csak törjék át a kerítést.

Bár ezen már túlléptünk, s már nem igen beszélünk a határzárról sem, pedig időként nem árt felidézni, ahogy azt tette Facebook oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Jó kezekben van az ország biztonsága. Köszönet a rendőreinknek és a honvédeinknek.

A méltató szavak mellett arról is lehet olvasni, hogy:

Csak idén mintegy 40 ezer illegális határátlépési kísérletet jelentettek, ami közel négyszerese a tavalyi év azonos időszakához képest. A rendőrök A katonai megerősítéssel dolgoznak, és a Bácsszentgyörgyi határátkelő mellett magam is láthattam, Hirmann Máté százados úrral, hogy hazánk hatalmas erőfeszítéseket tesz nem csak a magyar emberek, hanem egész Európa biztonsága érdekében.

Ezt jól mutatja az is, hogy tegnap éjszaka a Bács-Kiskun megyei határszakaszon összesen 73 migránst tartoztattak fel.

Ezek tükrében még inkább elszomorító, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága ítéletével egyetértett a Magyar Helsinki Bizottsággal, mondván a határzár életbe lépésével közel 72 ezer visszakényszerítés történt, így a magyar rendőrség 72 ezer jogsértő intézkedést követett el.

Az erről szóló cikkünk itt olvasható el.