Most, hogy az UEFA nevű érzékenyítő futballszervezet Magyarországot három zárt kapus meccsel büntette, emlékeztetnénk arra, hogy mi történt Londonban az angol–dán mérkőzésen és azt követően. Nem kéne kitiltani az Eb-döntőről az angol szurkolókat? Már ha egy mércével mérünk.

Fizikai atrocitás ért egy dán szurkolót a szerdai Anglia–Dánia Eb-elődöntő után – írja a Guardian alapján a 444.hu. Jeanette Jorgensen állítása szerint már hazafele tartott a meccs után – amit Anglia egy képzelt tizenegyessel nyert meg a hosszabbításban –, amikor “hat-hét angol szurkoló” megcibálta a haját. Jorgensen amúgy 15 éve él Londonban. Ehhez képest, amikor távozott a stadionból három unokatestvérével, egyből zaklatni kezdték őket az angol szurkolók. Azt kiabálták, hogy nem vagytok ide valók, és megpróbálták elvenni a dán zászlójukat is.

Ekkor kezdték húzni a hajam. El se tudtam hinni, hogy ez történik. Elég rémisztő volt – tette hozzá a nő.

A Twitteren két dán szurkoló is említette, hogy a stadionon belül is folyamatos zaklatásnak voltak kitéve. Leírásuk alapján köpködték, gyalázták őket, illetve szemtanúi voltak annak, hogy angol szurkolók söröspoharakkal dobálják a dán szurkolókat. Az Evening Standard is beszámolt egy esetről, amikor egy kilenc éves kisfiúnak kellett lemenekülnie egy emeletes busz tetejéről, miután negyven angol szurkoló támadt rá és apjára, csak mert dán mezben voltak. Az apját hasba is ütötték.

A meccsen történtek más atrocitások is, amelyek ügyében az UEFA is vizsgálódik. Például a dán himnusz kifütyülése, illetve amiatt, hogy pár néző lézerrel zavarta a dán kapust és más dán játékosokat is. Itt idéznénk Schiffer András sokat mondó Facebook-posztját. Íme:

„Az UEFA drasztikusan bünteti a teljes magyar futballtársadalmat, mondván: “számos magyar szurkoló huhogással és rasszista bekiabálásokkal reagált”. Így: számos. Az ötvenvalahányezerből. Nem az összes, nem a szervezett szurkolói csoport, hanem a “számos”. Arról még nincs hír, hogy milyen büntetést kapnak a németek az UEFA-meccsek politikai semlegességére vonatkozó tilalmak többrendbeli, szervezett megsértése. Úgy tűnik, az UEFA ma egy eszköz a woke-kapitalizmus kezében.

Aztán van itt vannak az indoklások, például:

„Black Lives Matter (térdelés) elutasító molinó többszöri felmutatása (fényképpel igazolt)” Bocs, de hol is olvashatunk a szabályzatban arról, hogy térdelni kellene, vagy szeretni a BLM-t?

„LMBT? Nein, Danke” molinó többszöri felmutatása (fényképpel igazolt)” -miért az LMBT-t nem szabad nem szeretni és ennek hangot adni. Már kötelező? És ez hol van a szabályzatban.

„Buzi franciák bonjour” rigmus többszöri skandálása (hangfelvétellel igazolt) – no és ha az UEFA provokátorai skandáltak? Ki igazolja, hogy a skandálók magyar szurkolók voltak?

Mi ez az egész pofára osztályzás?

Na kérem! Ezt úgy hívják, hogy kollektív büntetés! Ismerjük az ilyen típusú büntetést kik alkalmaztak a történelemben.

Egen, a megveszekedett diktatúrák!

Még egy apróság: az UEFA „elrendeli a zárt kapus mérkőzéseken az „EqualGame” logó kihelyezését;

Ugye most nem akar senki azzal érvelni kedves UEFA, hogyha nem tetszik el lehet húzni, amíg lehet! Ez itt a mi grundunk!

Megint előjöttek a jegyesek: a tőke és a fasizmus! Minden külön értesítés helyett!

 

Felhasznált források: pestisracok.hu, MLSZ

Kiemelt fotó: MTI/EPA