Nagy figyelmet kaptak az európai sajtóban az egyes pártok állásfoglalásai a magyar gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban a szerdai európai parlamenti vitát, valamint másnap megtartott szavazást követően – írja a Magyar Hírlap.

A De Standaard is beszámolt róla, hogy a Flamand Érdek (Vlaams Belang) párt nem támogatta a Magyarországot bíráló, uniós eljárást és forrásmegvonást követelő EP-állásfoglalást. A jobboldali párt az Identitás és Demokrá­cia (ID) frakció tagja, és múlt héten az Euró­pa jövőjével kapcsolatos nyilatkozatot is aláírták, amit tizenhat párt, köztük a Fidesz támogatott. A szerdai vitában a párt képviselője, Tom Vandendriessche képmutatással vádolta meg az Európai Uniót. Rámutatott, miközben Budapesten szabadon és biztonságban lehet tartani LMBT-partikat, Isztambulban a rendőrség feloszlatta a meleg büszkeség felvonulást – mégis, Magyarországot bírálják, Törökországot pedig újabb eurómilliárdokkal akarják támogatni a migráció megfékezése érdekében. Kifogásolta azt is, hogy az EU el akarja venni a szülőktől a szabadságot, hogy eldönthessék, milyen felvilágosítást kapnak a gyerekeik.

Olaszországban egymásnak feszültek a pártok a magyar jogszabály miatt. Míg a jobboldali pártok – az Olasz Testvérek (FdI) és a Liga – európai parlamenti képviselői támogatólag szólaltak fel a vitában, a baloldal Magyarország elítélését sürgette. Az FdI-s Raffaele Fitto azt vetette az EP szemére, hogy a legutóbbi uniós csúcs eredményeiről szóló vitában miért hazánk szapulásával töltik az időt ahelyett, hogy például a migráció megoldatlan gondjával foglalkoznának. Megjegyezte, az előbbi kétségkívül kényelmesebb.

Brando Benifei szocialista képviselő a Twitte­ren bírálta a jobboldali képviselőket, amiért nem támogatták az állásfoglalást. A politikus szerint Magyarországtól meg kellene vonni a forrásokat, mert nem garantálja az alapjogok érvényesülését.

Clément Beaune uniós ügyekért felelős francia államtitkár a France 2 csatornának nyilatkozva egyenesen kulturális harcot hirdetett a „diszkrimináció” ellen.

Portálunk több írásban is véleményt formált az Unió balliberális, globalista terrorjával kapcsolatban. Véleményünk változatlan: az Európai Parlament (és sajnos az Európai Bizottság) politikusai tőről metszett bolsevik rendszer szerint haladnak előre az elmebaj útján. Miután a “magországokat” már sikerrel alakították átnevelő táborokká, ahol a deviancia, az aberráció istenítésére idomítják polgáraikat, most az újonnan csatlakozottakra is rá akarják kényszeríteni a természetellenesség imádatát.

Mi több, jókorát visszalépve a történelemben, janicsárképzést is követelnek, azaz a gyermekeinket, unokáinkat akarják megrontani. 

Egy frászt, hölgyeim, uraim és ki tudja, micsodák! Csináljatok idiótákat a saját gyerekeitekből (ha egyáltalán vannak, ha igen, még nagyobb a bűnötök!), a miénktől el a kezekkel! Hiába fenyegetőztök 7-es cikkellyel, pénzmegvonással – nincs az a pénz, amely megérné, hogy hozzátok hasonlóvá hagyjuk torzítani a jövő magyar generációit! 

(Címkép: MTI/EPA/Patrick Seeger)