Nagyjából 600 ezeridős, 60 év feletti polgártársunk nem élt a koronavírus elleni védőoltás lehetőségével, ezért a kormány úgy döntött, kampányt indít körükben.

Egészségügyi szakemberek keresik fel az érintetteket, részben azért, hogy ismertessék a lehetőséget, részben pedig, hogy eloszlassák a vakcinával kapcsolatos tévhiteket.

Sajnos részben “sikeresnek” bizonyult az ellenzék oltásellenes kampánya, sokakat elbizonytalanítottak, sőt eltántorítottak az oltással védekezéstől, de a fertőzés terjedésének drámai visszaesése és a megbetegedések számának minimálisra csökkenése talán ráébreszti a megtévesztetetteket is, hogy saját életük védelmében érdemes beoltatni magukat.

A kormányzati kampányról Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közösségi oldalán számolt be, mellékelve a Hír tv műsorában elhangzott rövid nyilatkozatát is.

“A vírus ellen a védőoltás jelenti a legerősebb védelmet!
Mivel a koronavírus-járvány továbbra is a 60 év felettiekre a legveszélyesebb, a kormány az operatív törzs javaslatára oltási akciót indít annak érdekében, hogy a még nem védett idősek éljenek az oltással. Ennek érdekében a háziorvosok a medikusok és medikák segítségével felkeresik őket.

A harmadik hullámot hiába törtük le, a járványnak nincs még nincs vége, sőt a szakértők szerint ősszel egy negyedik hullám is várható. Ez főként azokat érinti majd, akik még nem oltatták be magukat. A hazánkban elérhető hatféle oltóanyag védettséget nyújt a jelenleg ismert mutációkkal szemben.”

(Címkép forrás: Facebook/Hír tv)