Igen átlátszó és unalmas már a Gyurcsány-féle hazugságcunami, amelynek lényege, hogy olyasmivel vádolja a kormányt, amit – részben – ő maga követett el. Ezúttal azt állítja, hogy nagyszabású privatizáció kezdődik Magyarországon amelyből – természetesen – majd a Fidesz közeli körök fognak részesülni. Ezzel próbálja megetetni a 80-nál alacsonyabb IQ-val rendelkező szavazóit.

Pedig, éppenséggel a baloldal árusított ki szinte mindent, amit csak lehetett. Ez történt a közművagyonnal is, amikor 1995-ben, egy év alatt hat regionális áramszolgáltató, öt gázszolgáltató és több stratégiai erőmű került idegen kezekbe. Nem magyarba, hanem főként német és francia állami tulajdonban lévő vállalatokhoz.

A 2007-es vagyontörvény a következő „menüsort” tartalmazta :„Értékesíthető lesz a Szerencsejáték Zrt., a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. és a Nemzeti Színház Zrt. Az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-ben megszűnik a 25 százalék plusz egy szavazat tartós állami tulajdon, hasonlóan a Hochtief-csoport birtokában lévő Budapest Airport Zrt. esetében is.

A Magyar Villamos Művek Zrt.-ben a 99 százalékos tartós állami tulajdon 75 százalék plusz egy szavazatra csökken, így több mint 24 százaléknyi részvény eladhatóvá válik. Ugyancsak értékesíthető lesz a Magyar Posta Zrt. közel 25 százaléka azzal, hogy a tartós állami tulajdon ebben a cégben is 75 százalék plusz egy szavazatra mérséklődik.

Megszűnik a tartós állami tulajdon a Sportlétesítmények Vállalat Zrt. 75 százalékára is. Eladható lesz a Nemzeti Tankönyvkiadó még tartós állami tulajdonban lévő 25 százalék plusz egy szavazat tulajdoni hányada, hasonlóan a Herendi Porcelánmanufaktúra 25 százalék plusz egy szavazat részesedéséhez. A Tokaj Kereskedőház is értékesíthetővé válik a jelenlegi 99 százalékos tartós állami tulajdon megszűnésével.

Kikerülnek a tartós állami tulajdon köréből a foglalkoztatási célú közhasznú társaságok, különböző kutatóintézetek, vízművek, hadiipari cégek. Megszűnik a 25 százalék plusz egy szavazat tartós állami tulajdoni arány a Geodéziai és Térképészeti Zrt.-ben, az 50 százalék plusz egy szavazat a Kopint-Datorg Szervezési és Adatfeldolgozási Zrt.-ben és a szintén 50 százalék plusz egy szavazat tartós állami tulajdoni arány az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt.-ben is.”

A Magyar Nemzetben megjelent teljes cikk itt olvasható