Eddig csak keserűen nevetgéltünk rajta, de a liberális gender-őrület ma már szinte naponta produkál újabb és újabb drámai – súlyosan gyermek és családellenes – fordulatokat. Annak „megállapítása” után, hogy egy „férfi” is szülhet gyermeket, Franciaországban apa nélküli generációk nőhetnek fel – írta a Vasárnap.hu.

Ott ugyanis engedélyezték az egyedülálló és homoszexuális kapcsolatban élő nők mesterséges megtermékenyítését, vagy ahogy ők mondják a „reprodukciós jogokat” kiterjesztették rájuk is.

2021 végéig meg is foganhatnak az első „mesterséges” babák

A francia szenátusban erőteljes ellenállás volt a tervezettel kapcsolatban, amely az elmúlt két évben több, mint 1500 módosításon ment keresztül. A végső szót a nemzetgyűlés mondta ki, és végül 326 szavazattal, 115 ellenében és 42 tartózkodás mellett elfogadta a javaslatot.

A törvény ősztől lép életbe, és minden 43 év alatti nő számára hozzáférést biztosítana a különböző termékenységi eljárásokhoz, nevezetesen az in vitro megtermékenyítéshez és a mesterséges megtermékenyítéshez. A költségeket pedig a francia egészségügyi szolgálat fedezné, azaz a beavatkozások ingyenessé válnának. A javaslatot pártolók szerint a döntés azért volt sürgető, mert a drága termékenységi kezelést sok francia nő szeretné igénybe venni, de nekik eddig Belgiumba és Spanyolországba kellett utazniuk ezért.  

Ezentúl az élettárs neve is szerepel a születési anyakönyvi kivonaton

Újdonság a törvénnyel kapcsolatban, hogy a donor spermiummal fogant gyermekek is megismerhetik a donor identitását, amikor felnőtté válnak, megszüntetve ezzel a donorok jelenlegi névtelenségét. Ezenkívül az új döntés értelmében a születési anyakönyvi kivonatban mind a születési anyát, mind élettársát meg kell nevezni a gyermek szüleiként.

Ezzel a lépésével Franciaország sajnos nem egyedülálló Európában. Az uniós országok közül már tízen is: Belgium, Spanyolország, Dánia, Finnország, Írország, Luxemburg, Málta, Hollandia, Portugália és Svédország életbe léptették a homoszexuálisok mesterséges megtermékenyítéséről szóló törvényt. Az EU-n kívül pedig Izlandon, Norvégiában és az
Egyesült Királyságban is vannak hasonló jogi rendelkezések.

A cikket teljes terjedelmében itt olvashatják el.