Mint arról már tudósítottunk közösen állt ki az európai jobboldal az európai szuper-államról szóló elképzelés ellen. Tizenhat párt, köztük a Fidesz, a lengyel Jog és Igazságosság, valamint az olasz Liga egy közös deklarációt írt alá, amelyben támogatják az EU eszméjét, és védik a keresztény értékeket. A frakciók 117 képviselővel a harmadik legnagyobb erőt képviselik az Európai Parlamentben.

Az európai jobboldal erejét mutatja a közös nyilatkozat – hangsúlyozta a Magyar Hírlapnak adott interjújában  Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Fidesz alelnöke.

„Elindult egy közös gondolkodás Európa jövőjéről, és nekünk, jobboldali, kereszténydemokrata pártoknak van mondanivalónk. Ez a hozzájárulásunk az EU jövőjéről szóló vitához. A szuperállam létrehozására, a bürokrácia növelésére, az egyhangú döntéshozatal felszámolására irányuló törekvésekkel szemben mi az erős, szuverén nemzetállamokat támogatjuk. A bevándorlással szemben a családok és a keresztény kultúra erősítésében hiszünk. A döntéseknek a demokratikusan megválasztott vezetők és az emberek kezében kell maradnia.”

Hansúlyozta: több hónapos előkészítő munka előzte meg a nyilatkozat aláírását. Fontos lépésnek tartom, hogy az Európai Parlament két különböző jobboldali frakciójában ülő párttal tudtunk találni egy közös álláspontot, amelyet mindannyian osztunk. Ez is mutatja, milyen erős az európai jobboldal, mekkora potenciál van benne. Ez fontosabb, mint a struktúrák, a bürokratikus lépések.

„Látjuk az Európai Néppárt és a baloldali frakciók pánikreakcióit. Aggódnak, hiszen komoly politikai erőt képviselő közösségek, köztük kormányzó pártok fogtak össze, mert értik, hogy szükség van a nemzeti értékek és érdekek megjelenítésére.”- folytatta kérdésre a miniszter

Brüsszelben nap mint nap tűznek napirendre olyan ügyeket, amelyekkel az európai diskurzust a hagyományos értékekkel szembemenve egy tisztán baloldali, progresszív irányba tolják. Nem csak védekeznünk kell, hanem ki is kell állnunk a számunkra fontos értékekért, mint például a család.

Forrás: magyarnemzet.hu

Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet