Visszatér a lengyel belpolitikába, és „teljes állásban” átveszi az ellenzéki Polgári Platform (PO) irányítását Donald Tusk volt lengyel miniszterelnök, az Európai Néppárt (EPP) eddigi elnöke – jelentették be szombaton Varsóban a párt országos tanácsának kongresszusán.

A demokrata.hu beszámolójában egyebek mellett az olvasható: „Száz százalékban tértem vissza” – fogalmazott felszólalásában Tusk, miután Borys Budka beszédében felkérte őt, hogy vegye át a párt irányítását, és vállaljon szerepet a lengyel belpolitikában, „ne félállásban, hanem százszázalékosan”.

„Lengyelországra gondolok, ha elalszom, ha felkelek, Európa valahogyan tartja magát” – jelentette ki az EPP jelenlegi elnöke.

Nos, vehetjük úgy, hogy Gyurcsány szindróma van Lengyelországban is, hiszen 2007 és 2014 között Tusk miniszterelnök volt, míg meg nem választották az Európa Tanács elnökének.

Nyilván azért esett rá a választás, mert irányítható alkatnak tartották a nagy befolyásúak. Így azután Angela mutti szájíze szerint ténykedett, mígnem 2019-ben lejárt a mandátuma és át kellett adnia a helyét. De egy lendülettel az Európai Néppárt elnöke lett.

Szokták volt mondani, az alma nem esik messze a fájától, ugyanis náci nagypapája által plántál nézeteket nyilván az uniós barátok erősítették benne, miközben ő maga másokat nácizott, így Orbán Viktort is.

Fotó: PestSrácok

Persze azon is elgondolkodhatunk, hogy vajon a liberális szemlélet felé radikalizálódó Európai Néppárt elnöki székét miért cseréli fel egy lengyel párt a PO elnöki székére, amelynek, a felmérések szerint, 20 százalék alatti a népszerűsége.

Más magyarázat nem lehet egy igen jövedelmező, nyugodt állás feladására, mint az, hogy a bevándorlás párti LMBTQ-s üvöltöző kisebbség megbízást adott. Te vagy a mi gyurcsányferink, tedd azt, amit ő a magyaroknál, de úgy, hogy a népért és hazádért ténykedést hangoztasd:

„Lengyelországra gondolok, ha elalszom, ha felkelek, Európa valahogyan tartja magát”

Szánalmas, hogy emberek mire képesek azért, hogy hazájukat alárendeljék a németek által vezérelt liberális akaratnak. Pedig már Thürmer Gyula (itt olvasható) is megmondta: a liberalizmus korunk fasizmusa.

Talán nem volt véletlen, hogy a holland közszolgálati televízió az Anglia-Németország focimeccs elején, Németország nemzeti himnusza alatt a televízió képernyőjén a német himnusz első versszakának szövege (Deutschland, Deutschland über alles) futott a képernyőn. Ez az a szövegváltozat, melyet a nemzeti szocialista időszakra utalva „náci himnusznak” is nevez az európai közbeszéd.

Fotók: demokrata.hu