József Attila arra int: „A Tőke és a Fasizmus jegyesek/Minden külön értesítés helyett!” A Munkáspárt elnöke szerint a liberalizmus is beszállt ebbe az “álompárba”! Hárman a párban?

“A liberalizmus céljai ugyanazok, mint a fasizmusnak. Totálisan fel akarja számolni az ellenfeleit, ennek érdekében félrevezeti és manipulálja az embereket. Olyannak mutatja be a világot előttük, amilyen sohasem volt! Előtérbe kerültek a különös genderideológiák és térdeplős mozgalmak” – nyilatkozta a vasarnap.hu-nak Thürmer Gyula.

Nem titok, hogy a kapitalizmus válságban van. –mondta. Sokan nem látják be, hogy még most is a 2008-as válság sebeit nyögjük. A nyugati világ a problémákra bevett két-három Kalmopyrint, hogy csökkentse a lázat, de a rendszer alapvető hibái nem szűntek meg. A kapitalizmusban vannak olyan csapdák, amelyektől nem lehet megszabadulni.

Magyarország és Lengyelország nemzeti keretek között kívánja megoldani a gondjaikat. De láthatjuk, hogy ezt nem nagyon hagyják nekik. Amerikában és Nyugat-Európában sokan úgy gondolják, hogy a pénz és a tőke érdekei előtt minden akadályt meg kell szüntetni. Legyen az család, vallás, a nemzeti szokások, a nemzeti kormány, azok a pénzbirodalom útjában állnak. Ők pedig az eszközeik gazdag tárházát felhasználva azon vannak, hogy ezeket az akadályokat lebontsák.

Láthatjuk, hogy az eltérő adózási, szociális és társadalombiztosítási rendszereket is egységesíteni akarják, de úgy, hogy abból a leggazdagabbak profitáljanak. Mára számos nyugati ország középosztálya válságba került. Nem véletlenül, mert őket és érdekeiket nem képviselik a politikusaik, ezért stagnál vagy süllyed a középosztály. Ha dolgok mélyére nézünk, akkor azt láthatjuk, hogy a meginduló változások nem az ő javukat szolgálják.

Természetesen egyik ország kormánya sem akarja azt, hogy az emberek a kapitalista rendszer ellen tüntessenek. Ezért elterelésként mindenféle ideológiai eszközt igyekeznek bevetni. Ezekkel meg lehet osztani az embereket, és el lehet terelni a figyelmüket a valós problémákról. E folyamatok sokaságával folyamatosan eltérítik az embereket a korábbi értékrendjüktől, énképüktől. Amerikában nem a mai szegényekkel és a rászorulókkal foglalkoznak, hanem azokkal, akiknek az ük-ük-üknagyapja rabszolga volt. Nem veszik észre azt sem, hogy sokan még ma is ugyanannak a rendszernek a szolgái. A nyugati világ belement abba, hogy ilyen és ehhez hasonló áltémák sokaságával foglalkozzon.

Ilyen az elmúlt évek genderideológiája is. Természetesen ezt a liberális média fölkarolta és támogatja. Egyes pártok pedig jelentős politikai tőkét tudnak kovácsolni ezekből a mozgalmakból. Ezektől azonban nem fognak megoldódni az alapproblémák, amelyeket a kapitalizmus, mint rendszer hozott létre.

Szerencsére Orbán Viktor bölcsebb, mint az összes nyugat-európai politikus együttvéve. Tudja, hogy a világon a rendszerek hamar megromolhatnak, ezért minden eshetőségre fel kell készülni. Meg kell erősíteni az államot, az állami intézményeket. (Persze azért nem annyira, mint az MSZMP tette-szerk.)

Bármikor jöhet egy újabb migrációs hullám, egy világjárvány, de akár egy háború is. Ne legyenek illúzióink az Európai Unió is összeomolhat!

Arra a kérdésre, hogy mi lehet az oka annak, hogy a nyugati baloldali mozgalmak és pártok teljesen más ideológia irányultságot képviselnek- így válaszolt a pártelnök: „Mert kiszolgálják a tőkét, és azt a kapitalista rendszert, amely már jó ideje válságban van. A működési hibák egyre súlyosabbak. Mára már ezt a bonyolult pénzrendszert csak rendkívüli eszközökkel lehet életben tartani. Az 1929-es gazdasági válság után egy ilyen rendkívüli „eszköz” volt maga a fasizmus is. Egy Hitler vagy Mussolini a sohasem sem vezethetett volna olyan nagy országokat, hogyha előtte nincs egy totális összeomlás, mely mindent megváltoztat és összezavarja a fejeket. Ma a tőke ilyen rendkívüli eszközöket keres önmaga megmentésére. Egy ilyen eszköz a liberalizmus, mely korunk fasizmusa.”

 

Forrás és teljes cikk, valamint a holnapi folytatás: vasarnap.hu

Fotó: mandiner.hu/illusztráció