Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője állítja, hogy rendkívül gyorsan lezajlik majd egy kötelességszegési eljárás Magyarország ellen, amit az elfogadott pedofilellenes törvény miatt helyeztek kilátásba.

Mint ismert, Ursula von der Leyen közölte, hogy kötelezettségszegési eljárás indulhat Magyarország ellen. Erről az atv műsorvezetője Donáth Annát kérdezte. A Momentum EP-képviselője úgy tudja, hogy Varga Judit már válaszolt is az Európai Bizottság által megírt észrevételekre. A válasszal kapcsolatban, mintha már az ítélettel is tisztában lenne, magabiztosan jelentette ki, hogy a magyar igazságügyi miniszter válassza biztosan nem lesz kielégítő a bizottság számára. Mindezt úgy, hogy még nem is olvasta az igazságügyi miniszter válaszát.

Hozzátette:

„Én úgy tudom, hogy nagyon gyorsan le fogják folytatni ezt az eljárást, hiszen a válasz után azonnal az Európai Bírósághoz fogja küldeni az Európai Bizottság ezt az ügyet. Hónapok alatt le fogják folytatni, ezt hallom a Bizottság oldaláról”.

Itt a műsorvezető megjegyezte, hogy az ilyen jellegű eljárások évekig szoktak tartani, ezért feltette Donáth Annának a kérdést, hogy honnan tudja, hogy csupán hónapokba telik majd az eljárás. Az EP-képviselő informális információkra hivatkozott, miszerint „ezt hallja”, egy olyan ügyben, amit még el sem indítottak.

Azt is elmondta, hogy Magyarországra nézve a következmény az uniós pénzek elvonása lehet. Ezt Helena Dalli, az esélyegyenlőségért felelős biztos kijelentéséből következtette, miszerint mindent megtesz, hogy úgy járjanak el hazánk ellen, mint Lengyelország ellen: a kormánynak folyósított olyan európai forrásokat elzárják, amelyeken ott van az esélyegyenlőség, mint kitétel. Azt azonban, miközben szemmel láthatóan drukkol Magyarország elítéléséért, Donáth Anna is belátta, hogy ennek a magyar emberek látnák kárát.

Forrás: hirado.hu

Fotó: MH