Peking és Moszkva óriási biztonsági fenyegetést jelent az egész Európai Unióra és Orbán Magyarországa ezen országok kapuja az Európai Unióba – mondta Karácsony Gergely a német Bild napilapnak. A főpolgármester Brüsszel segítségét kérte, hogy a „Peking és Moszkva ne manipulálhassa a választásokat”.

 

A Párbeszéd politikusa szerint óriási biztonsági fenyegetést jelent az egész Európai Unió számára, hogy a két tekintélyelvű állam hogyan vásárol befolyást az oktatás, a tudomány, az infrastruktúra és a gazdaság területén Kelet-Európában. A főpolgármester Brüsszel segítségét kérte, hogy a „Peking és Moszkva ne manipulálhassa a választásokat”.

A főpolgármester a gyermekvédelmi törvényről elmondta: a törvény szörnyű, természetesen küzd ellene.

Nem hinném, hogy Orbán homofób, egyszerűen csak cinikus” – fogalmazott, hozzátéve: a magyar kormányfő szerinte ezt a törvényt csak a társadalom megosztására használja.

Az interjúban a főpolgármester lehetségesnek tartja a kormányváltást, mint írják, tervei szerint félmillió aktivistát vonnak be, és házról házra járnak majd, hogy meggyőzzék a magyarokat a jövőképükről.

Forrás: mandiner.hu

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán