A gyermekekkel és az állatokkal folytatott szexuális kapcsolat törvényesítését sürgette korábban a holland miniszterelnök, aki Magyarország térdre kényszerítésével fenyegetőzött.


Erről Marácz László, Hollandiában élő egyetemi tanár beszélt a HírTV-nek nyilatkozva. Egy hollandiai magyar politikus, Gábor Dzsingisz pedig azt mondta, hogy Mark Rutte több alkalommal is hazudott, lebukott a helyi parlament előtt, ezért lemondott, de most ismét kormányalakítással próbálkozik. Szerinte Ruttenek nincs erkölcsi alapja, hogy támadja Magyarországot – írta meg az Origo.

Marácz László, az Amszterdami Egyetem tanára a HírTV Európai Híradó című műsorának adott online interjút szombaton.

Az egyetemi tanár arról beszélt, hogy Mark Rutte, a Néppárt a Szabadságért és Demokráciáért nevű liberális párt, ifjúsági tagozatának elnökeként vetette fel a szexuális devianciák, tehát a pedofília és a zoofília törvényesítését, amit egy korabeli újságcikk is bizonyít.

Botrány botrány hátán

Hazudott a parlamentben, épp csak túlélt egy bizalmatlansági indítványt, és a családokat ellehetetlenítő családtámogatási botrány miatt is vállalnia kellett a felelősséget. Az évek során több miniszterének is le kellett mondani, mert korrupciós és egyéb botrányokba keveredtek. Mindezek ellenére másokat kritizál Mark Rutte holland kormányfő, írja a V4NA.

A magát a jogállamiság és a hitelesség bajnokaként beállító holland miniszterelnök pályáját botrányok övezik. Legutóbb idén januárban kényszerült lemondásra Mark Rutte és az egész kormánya a családtámogatási botrány kirobbanása miatt.

2012-től kezdődően több száz család került súlyos anyagi helyzetbe, miután a holland adóhatóság csalóként kezelte őket, és megvonta tőlük a gyermekgondozási támogatást, valamint számos esetben több ezer euró visszafizetésére kötelezte az érintetteket. Ez legtöbbször olyan családoknál fordult elő, ahol a szülőknek kettős állampolgársága volt. A nemzeti ombudsman és a holland parlament vizsgálóbizottsága is arra a következtetésre jutott, hogy a holland adóhatóság megsértette a jogállamiságot, figyelmen kívül hagyta a gyermekjogokat, és több családot lehetetlenített el anyagilag.

“A vizsgálóbizottság szerint a jelenlegi harmadik, továbbá a korábbi Rutte vezette kormányok is felelősek az ártatlan családoknak okozott megpróbáltatásokért”, írta a helyi sajtó.

Az adóhatóság visszaéléseinek áldozatává vált szülők egy csoportja öt hivatalban lévő és egy volt miniszter ellen indított bírósági kereset, súlyos gondatlansággal és hivatali bűncselekménnyel vádolva őket. A Rutte-kormány ezek után beadta felmondását, a márciusi választásokig még hivatalban maradtak, után pedig ismét ő alakíthatott kormányt.

Hazudott a parlamentben

2019-ben bizalmatlansági szavazást kezdeményezett a holland parlament alsóháza Mark Rutte ellen, miután kiderült: a miniszterelnök hazudott arról, miként hozott döntést az osztalékadóval kapcsolatban. Rutte azért lobbizott a holland törvényhozásnál, hogy töröljék el az osztalékadót, amivel az volt a célja, hogy az Unilever élelmiszeripari multicég tartsa meg európai központját Rotterdamban.

Holland parlamenti képviselők azonban nyilvánosságra hoztak egy 50 oldalas dokumentumcsomagot, amelyből kiderült, hogy a kormányfő az Unilever érdekében lobbizott. Rutte korábban úgy nyilatkozott a parlamentben, hogy „nem emlékszik” arra, hogy ilyen emlékeztetők készültek volna, majd megpróbálta megakadályozni a rá nézve terhelő bizonyítékok nyilvánosságra hozatalát. A parlament ezután bizalmatlansági indítványt terjesztett be Rutte ellen, amit szűk többséggel végül elvetettek a képviselők.

Forrás: Origo

Címlapkép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq