A liberális mainstream gátlástalan fake news hadjáratot indított hazánkkal szemben azért, mert világossá tettük: a szülők kizárólagos joga a gyermekek szexuális orientációval kapcsolatos nevelése. Márpedig mindegy, mit mondanak rólunk, ebből nem engedünk! El a kezekkel a gyermekeinktől! – írta Facebook oldalán Szijjártó Péter külügyminiszter, aki azt is jelezte, ugyanakkor voltak/vannak, akik a véleményterror ellenére kiálltak mellettünk, vállalva a megbélyegzést, a hazug támadásokat.

A magyar álláspontot osztja például Mateusz Morawiecki lengyel miniszerelnök, aki azt mondta: a gyerekeket és a családokat védeni kell, de a cseh köztársasági elnök szóvivője is úgy nyilatkozott, hogy a Magyarország elleni támadások teljesen elfogadhatatlanok.

Szintén megvédte a magyar álláspontot Szlovákia korábbi miniszterelnöke, aki egyébként ellentétes politikai oldalán áll a Fideszhez képest. Robert Fico azt mondta: Magyarországon elfogadtak egy pedofília elleni törvényt, amelyek a homoszexualitással kapcsolatos oktatással foglalkozik, majd feltette a kérdést: Ez ok arra, hogy kiárzanak egy országot az EU-ból?

De szintén a magyar kormány mellett érvelt még Andrej Babis cseh miniszerelnök, Matteo Salvini volt olasz miniszterelnök-helyettes, illetve számos európai EP képviselő is.

Forrás: M1 / hirado.hu

Fotó: Szijjártó Péter Facebook oldala