Jó lenne ebből az alkalomból feleleveníteni és megerősíteni azt a szálat, amely összeköt bennünket a mindenséggel, olyan környezetet teremteni, ahol ezt megélhetjük – fogalmazott a 061.hu-nak Petrás Mária, akit nemrégiben kértek föl az Eucharisztikus Kongresszus hírnökének.

A Prima Primissima- és Magyar Örökség díjas népdalénekes, keramikus szerint eleink alázatos, hálatelt életfelfogása példát adhat a számunkra, hogy annak is örülnünk kell, ha reggel kinyithatjuk a szemünket, és újra láthatjuk a napot.

Petrás Mária …arról beszélt, a Kongresszus egy ünnep, amely arra is alkalmas lesz, hogy odafigyeljünk, hogyan kapcsolódunk az „isteni dolgokhoz”. Mint fogalmazott, a legnagyobb erő abban van, amikor rátalálunk az összeolvadás módjára Istennel a mindennapokban. Jó lenne ebből az alkalomból feleleveníteni és megerősíteni azt a szálat, amely összeköt bennünket a mindenséggel, olyan környezetet teremteni, ahol ezt megélhetjük.

Petrás Mária arról is szólt, a határon túli magyarság is nagyon készülődik, de hogy hogyan fognak tudni fizikailag eljutni a kongresszusra, az már nem csak tőlük függ.

Hangsúlyozta: vissza kell térjünk Jézus tanításához, mert ő nem volt ilyen korlátozott, mint mi. Nagyon sokszor látom a híveknél, de még az egyházon belül is azokat a korlátokat, amelyeknek semmi köze a jézusi tanításhoz, és amelyeket meg kell tudni haladni.

Az Eucharisztikus Kongresszus hírnökei: Baricz Gergõ zenész (b), Böjte Csaba szerzetes (b4), Csókay András idegsebész (b5), Dolhai Attila szinész, énekes (b3), Kubik Anna színész (b6), Lackfi János író, költõ (b2), Petrás Mária népdalénekes (b8), Pindroch Csaba színész (b6), Szalóki Ági énekes (j2), Sena Dagadu énekes (j3), Szikora Róbert énekes (j6), Ürge-Vorsatz Diána fizikus (j), illetve Erdõ Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (j5) és Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus fõtitkára (j4)
(Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Az eredeti cikket itt olvashatják.

(Címkép: Petrás Mária. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)