Buday Péter mesterszakács ezúttal olyan ételek elkészítését mutatja be, amelyek tej- és lisztmentesek.

Zelleres májas húspogácsa meggy mártással

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát megpirítom az étolajon. Hozzáadom a darált sertéshúshoz. Belekeverem a darált zeller gumót is. Beleteszem a megfőtt kölest, a tojást és a kukoricakeményítőt. Megsózom, borssal és majorannával ízesítem. Összegyúrom, adagolom, formázom. Sütőben 210 C-fokos előmelegített sütőben 20.30 perc alatt kisütöm.

Hozzávalók: (10 adag meggy mártás)

600 g darált sertés dagadó, 600 g megfőtt köles, 400 g kis kockára vágott forrázott csirkemáj, 300 g nyers tisztított darált zeller gumó, 20 g finom só, 150 g tojás lé, vagy 3 db egész tojás, 5 g majoranna, 10 g őrölt bors, 100 g kukoricakeményítő, 100 g napraforgó olaj

Fehérrépás vagy paszternákos zöldborsó főzelék 

Hozzávalók:

500 g tisztított felkarikázott fehér répa, vagy paszternák, 500 g fagyasztott zöldborsó, 700 g víz, 8 g só, 10 g apróra vágott petrezselyem 10 g kukoricakeményítő.

Elkészítés:

500 g zöldborsót meggőzölök. 500 g tisztított felkarikázott fehérrépát, vagy paszternákot 700 gramm vízben megfőzöm. Ízesítem +8 g só -Visszapótolom az elfőtt vizet 700 grammra, pürésítem a fehér répát, adok hozzá +10 g apróra vágott petrezselyem zöldet. Felforralom, besűrítem: + 10 g kukoricakeményítőt 3 cl vízzel kikeverve hozzáadom.

Hozzáadom a gőzölt zöldborsót. Kiforralom.

Az ételekhez jó étvágyat kívánunk!