Mint ismeretes Gyurcsány Ferenc szócsöve, Vadai Ágnes (DK) törvénymódosítást nyújtott be a Parlamenthez, amellyel azt szeretnék elérni, hogy a gyónási titkot írja felül a feljelentési kötelezettség. A Kereszténydemokrata Néppárt visszautasítja ezt a nyílt támadást a Katolikus Egyházzal szemben – áll a KDNP közleményében.

Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese azt a kérdést teszi fel Gyurcsányéknak, hogy honnan veszik maguknak a bátorságot és a jogot, hogy beavatkozzanak olyan kérdésekbe, melyekbe kizárólagosan a Katolikus Egyház első emberének, a római pápának van hatásköre és illetékessége?

A politikus szerint ez nem más, mint az Egyház, továbbá a Magyar Alaptörvény és a hatályos nemzetközi egyezmények semmibevétele, amit a kánonjogba történő súlyos beavatkozási kísérletnek tart. Hozzátette, az egyesített baloldal vezető ereje most kimutatta a foga fehérjét, azt a keresztényellenes agressziót, mely az igazi habitusuk.

Vejkey felhívja a figyelmet arra, hogy ez a beavatkozási kísérlet nem új keletű, hiszen sok papot hurcoltak meg, sőt végeztek ki a kommunisták, mert nem árulták el az Istennek tett esküjüket, vagyis nem adták ki a gyónás során tudomásukra jutott titkot. Most visszaköszön a kommunista terror szelleme, amikor újra esküszegésre kényszerítenék a papságot.

A DK sajtótájékoztatója okán kialakult téves értelmezés miatt a KDNP politikusa fontosnak tartja hangsúlyozni, az igazság az, hogy ma Magyarországon az Alaptörvény és a vonatkozó jogszabályok értelmében minden egyházi személyre, illetve egyházi intézményben dolgozóra ugyanazok a büntetőjogi szabályok vonatkoznak, mint mindenki másra. Az ezzel ellentétes állítások hamisak és minden valóságot nélkülöznek. Ezért a keresztény közösség védelmében.

Vejkey Imre azt üzeni Gyurcsányéknak: „El a kezekkel az Egyháztól!”

Forrás. Magyar Hírlap