Amikor vasárnap este kiderült, hogy München városa szivárványos színekbe öltöztetné azt a stadiont (azért, mert a magyar parlament elfogadta a pedofilellenes törvényt), amelyben holnap este összecsap a magyar és a német válogatott, Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere a közösségi oldalán ezt azonnal megköszönte. Ime.

Ezt is túlszárnyalta a bukott miniszterelnökkel magát szívesen fotóztató Homonnay Gergely, aki ezt írta: „Lelki szemeink előtt pereghet a film, hogy a pörköltzabáló feketesereg bemasírozik a szivárvány színeiben kivilágított stadionba..”

Az íróként szóra sem érdemes alak még ezt is megspékelte a következőkkel:
„Hajrá, franciák! Míg a magyar szurkolók a barbárság megtestesítői, amíg náci rigmusokat kántálnak, más nemzet polgárait méltóságukban aláznak meg, és a rendőrség az újságírókat tereli el, és nem őket gyűjti be, addig nekem magyarként kötelességem a magyar csapattal egy pályára lépő nemzet polgáraival szemben kifejezni a szolidaritásomat, mentve a magyarok becsületét.”

Nos, mindketten pofára estek. Tegnap este ugyanis UEFA megtiltotta, hogy a müncheni Allianz Aréna szivárványszínben világítson az Eb-mérkőzésen. A hírt elsőként közlő Bild újság ezzel nem érte be. A cikk végén a szerkesztő megjegyezte: ha már az UEFA nem engedélyezte a szivárványos kivilágítást, akkor a német játékosoknak és a szurkolóknak kell elhelyezniük ezt a jelképet a stadionon belül.

De az már legyen az ő bajuk. Mi focizni megyünk oda.