A polgármester az Erzsébetvárosi Önkormányzat több tízmilliós tartozásokra és a jövőre vonatkozó bérleti díjra hivatkozva nem engedi meg a Molnár Antal Zeneiskolának, hogy elfoglalja a Damjanich utcai épületét.

Nem akar fizetni, ezért nem köt szerződést a tankerület – írta ki Facebookra a Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzat. „A Damjanich utca 4. szám alatti épület bérleti jogára, kiírt pályázatot a Belső-Pesti Tankerületi Központ nyerte meg, amely saját irodái mellett, a Molnár Antal Zeneiskola elhelyezésére vállalt kötelezettséget az épületben” – írják.

„Erzsébetváros önkormányzata az eredményhirdetés után mindent megtett annak érdekében, hogy a bérleti szerződés aláírásra kerülhessen, és a zeneiskola beköltözhessen az ingatlanba” – állítja az önkormányzat, akik szerint mindent megtettek annak érdekében a részletfizetést is beleértve, hogy a vitás kérdéseket rendezni tudják.

A Belső-Pesti Tankerületi Központ mindezek ellenére nem írta alá a pályázatukban vállalt feltételekkel a szerződést. A Tankerület június 17-én kelt levelében arról tájékoztatta az Önkormányzatot, hogy a pályázatukban vállalt kötelezettség ellenére nem kívánnak bérleti díjat fizetni.

Indoklásként egy olyan törvényre hivatkoznak, amely rájuk, illetve erre az ingatlanra nem vonatkozik. A Tankerület ezzel a lépésével megakadályozta, hogy a Molnár Antal Zeneiskola beköltözhessen az épületbe, hiszen pályázatával félrevezette az Önkormányzatot” – áll a posztban.

Forrás és kép: Mandiner