Mark Rutte holland miniszterelnök elítéli Magyarország új törvényét, amelynek célja – idézem –: „a homoszexualitás népszerűsítésének betiltása”.

Régóta bögyében vagyunk a holland vezérnek, aki több alkalommal pénzbüntetéssel fenyegette meg Magyarországot, sőt egy hazánk nélküli Európai Unió ötletét is fölvetette. (Alighanem mély benyomással volt rá a kiváló honfitársnő, Judith Sargentini emlékezetes jelentése.)

Rutte szerint Magyarország akadályozza a melegtársadalom kiszélesítését, ráadásul jogszabályunk ellentétes az EU értékközösségi elveivel is, és őt ez erősen aggasztja. A több alkalommal megbukott, majd újraválasztott kormányfő külügyminisztere, bizonyos Sigrid Kaag pedig egyenesen felszólította az Európai Bizottságot, tegyen lépéseket Magyarország ellen.

Parlamenti döntést követelnek Magyarország ellen az ottani képviselőház pártjai is. Az Eurovíziós dalfesztivál holland győztese, Duncan Laurence pedig bejelentette, a „diszkriminatív” magyar törvények miatt nem lép fel Magyarországon.

Mielőtt elkezdünk aggódni (főképp a dalos ember távolmaradása miatt, akiről egyébként életemben nem hallottam), azt kellene tisztázni, mi köze van a magyar törvényekhez a holland kormányfőnek.

Semmi. Zéró.

A sajtkukac hollandus nemrég belebukott egy jókora családtámogatási botrányba. (Több száz família került súlyos anyagi helyzetbe, miután Rutte adóhatósága alaptalanul csalóként kezelte őket; megvonta tőlük a gyermekgondozási támogatást, számos családot pedig sok ezer euró visszafizetésére kötelezett.)

A szereptévesztésbe bonyolódott kormányfőt azonban ez sem tántorította el régi mániájától, továbbra is rajtunk keres fogást. Most a melegek izgatják.

Forrás: Magyar Nemzet