Az idén is átvehetik a diplomájukat azok, akik sikeres záróvizsgát tettek, de nem rendelkeznek nyelvvizsgával – hangzott el a társadalmi újraindításért felelős operatív törzs tájékoztatóján. A javaslatról holnap tárgyal majd a kormány.

A mostani járványügyi helyzetről is tájékozódott az Operatív Törzs, és továbbra is kedvező a helyzet a magas átoltottságnak köszönhetően – mondta Novák Katalin. A családokért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, hogy június végéig biztosítják a gyermekfelügyeletet a köznevelési intézményekben, de ezzel párhuzamosan zajlanak a táborok. 150 ezer táborozót fognak idén segíteni. Egész nyáron lehet a köznevelési intézményeknek táborokat szervezni – közölte a miniszter.

Schanda Tamás, az ITM parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy az egyetemek jól reagáltak a koronavírus-járványra. Szükséges a megfelelő nyelvtudás ismerete a diákok sikerességéhez – tette hozzá. Azonban körülbelül 20 ezer diplomázó hallgatónak nincsen meg a nyelvvizsgája – ismertette az államtitkár. Az érintett szervezetek azt javasolták, hogy aki 2021. június 30-ig sikeres záróvizsgát tett, az könnyítést kapjon. A tavalyi évhez hasonlóan idén is átvehetik majd a diplomát a fiatalok nyelvvizsga nélkül – tette hozzá.

Novák Katalin szerint az Operatív Törzs támogatja, hogy idén is legyen nyelvvizsga-amnesztia – írta az Origo.