Honnan tudjuk,amit tudunk? – kérdezi George Gerbner magyar származású médiatudós. A válasz persze az, hogy leginkább a médiából. Ezért is nagy a média felelőssége, főleg olyan kérdésekben, ahol bizonyos érzékeny dolgok, így a pedofília bűncselekmény relativizálása elképesztő veszélyeket jelent gyermekeinkre.

A balliberális lap 444.hu épp ezt teszi:

Forrás: vasárnap.hu

Forrás: vasárnap.hu

Számos merész állítást tesz a témával foglalkozó legutóbbi  cikkében is, ezek közül az egyik egy tavaly megjelent írásukból származó idézet, mely azt sugallja, hogy a lista elősegíti a bűncselekmények megvalósulását:

„Nem kérdés, hogy a nyilvántartások megakadályozhatnak gyerekek elleni támadásokat. De elő is segíthetnek ilyeneket.”

Megszokhattuk már, hogy

a szélsőbaloldaliak mindig a bűnelkövetők jogait helyezik előtérbe, akár az áldozatok és veszélyeztetettek jogainak csorbítása árán is. Természetesen a jogászkodás sem maradhat el. „A problémák közül az egyik, hogy egy ilyen listának csak akkor van értelme, ha abban fellelhetők a korábban elítéltek is. Csakhogy ezzel olyan hátrányos jogkövetkezmény éri őket, amelyről az elkövetés idején nem tudhattak, ami ezáltal visszamenőleges törvénykezéssé válik. A törvényjavaslat egy sor kapcsolódó tényállást felsorol, amely alapján a listára lehet kerülni, függetlenül attól, mikor követték el a cselekményt.”

A 444 szerint azért nem helyes a listázás, mert a pedofil bűnözők a korábban elkövetett cselekedeteikért is felkerülhetnek a listára – ami egyébként teljesen nyilvánvaló, hiszen nem az a cél, hogy az innentől gyermekeket szexuálisan bántalmazó ragadozók legyenek megismerhetők, hanem bárki, aki korábban vagy a jövőben ilyen bűncselekményt követett vagy követ el. A balliberális lap azonban azon a véleményen van, hogy a bűnelkövetés pillanatában nem tudtak arról, hogy a jövőben hasonló lista lesz, ezért igazságtalan a pedofilokkal szemben az eljárás.

Mikor jutunk el oda, hogy a balliberálisok egyszer végre az áldozatok érdekeit a bűnözők érdekei elé helyezzék?

Az írás végéről természetesen nem maradhatott ki a kultúrharcos hőbörgés sem. A szerzők ugyanis sérelmezik, hogy a pedofilellenes törvénycsomag részeként a családvédelmi törvényt is módosítani szeretné a kormány. Ebbe az alaptörvényhez hasonlóan bekerülne, hogy „az anya nő, az apa férfi”. A 444 szerint ez remek példa arra, hogy a kormánypártok „átpolitizálják” a javaslatot.

Teljes cikk és kommentszekció: vasarnap.hu