Vadai Ágnes azt szeretné elérni, hogy az egyházakban is büntetni lehessen a pedofil bűncselekményt elkövetőket. Azonban mindezt annak ellenére teszi, hogy a törvények jelenleg is mindenkire vonatkoznak, foglalkozástól függetlenül.

Tegnap Gyurcsány Ferenc örök kedvence, Vadai Ágnes a Szent István bazilika előtt jelentette be, hogy pártja szeretné, „ha a katolikus püspöki konferencia is feltárná és nyilvánosságra hozná az egyházon belüli pedofil eseteket”. Ennek érdekében törvény-javaslatot is benyújtanak a parlamentnek.

A DK nemcsak az elkövetőket büntetné, hanem a családtagokon kívül azokat is, akik eltitkolják a tudomásukra jutott esetet.

A baloldali pártok már a törvény vitáján is provokációba kezdtek. Már akkor is egyértelműen az egyházak ellen célozták támadásaikat. Kocsis Máté már akkor hangsúlyozta, hogy a törvények mindenkire fognak vonatkozni – külön hangsúlyozta, hogy egyértelmű legyen a DK-s amazonnak, hogy a papokra is.

De nem sikerült megértenie a Demokratikus Koalíciónak, ezért újból támadásba lendültek. Nagyon fáj nekik, hogy a héten meg lett szavazva a pedofilellenes törvény….

A 888.hu megkereste több Magyarországon működő egyházat is, hogy megtudja, hogyan viszonyul az egyház és a keresztény vallás a pedofíliához és az azt elkövető bűnözőkhöz. Továbbá az új pedofiltörvényről is feltette kérdéseit.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) is válaszolt nekik. Megírták, hogy mindenütt, különösen pedig az Egyházban elfogadhatatlannak tartja és minden lehetséges eszközzel fellép a kiskorúak bántalmazása és a sérelmükre elkövetett szexuális visszaélések ellen.”

Hozzátették, hogy az MKPK elkötelezett a Szentatya szándéka szerint kialakított gyermek- és ifjúságvédelmi szabályzatok és jogszabályok követésében, így már tavaly ősztől minden egyházmegyében – honlapjaikon keresztül is – elérhető a gyermek- és ifjúságvédelmi szolgálat.

Valamint egy közleményükben arra is figyelmeztettek, hogy nem szolgálja a társadalom érdekeit „az egyházi hivatás és a bántalmazásra való hajlam közötti összefüggést sugalmazó megnyilatkozások”.

Mélységes együttérzéssel vagyunk mindazok iránt, akik gyermekként sérelmet szenvedtek el. Imádkozunk az ilyen cselekedetek áldozatainak lelki békéjéért, a múltban ejtett sebek begyógyulásáért, és az elkövetők helyett bocsánatot kérünk” – írták.

A Demokratikus Koalíciónak nem kell megerőltetnie magát ahhoz, hogy egyházellenességet tudjon hangoztatni. Emlékezhetünk, hogy Gyurcsányné Dobrev Klára koronavírusosan még a betegágyból is a keresztényeket támadta.

Forrás: 888.hu