Tizenkettedik alkalommal szervezi meg a HÍD – Szebeni Magyarok Egyesülete a már hagyományossá vált Nagyszebeni Hungarikum Napok fesztivált, amelyre szeretettel meghívja a magyar kézműveseket, az őstermelőket és az eredeti magyar termékek forgalmazóit.

A Hungarikum Napok kézműves vásár szervezője a HÍD Szebeni Magyarok Egyesülete ás az ASTRA Múzeum.

Helyszín: Nagyszeben – Sibiu, Muzeul ASTRA Skanzen (str. Padurea Dumbrava 16-20), Falusi Vásártér (Târgul de Țară) és a hozzá közeli utca.

A vásár nyitva tartása:

július 1, csütörtök, 15:00 – 20:00
július 2, péntek, 10:00 – 20:00
július 3. szombat, 10:00 – 20:00
július 4. vasárnap, 10:00 – 20:00

A Hungarikum Napok a térség legismertebb szabadtéri magyar eseménye. Olyan kézművesek, termelők, forgalmazók jelentkezhetnek, akik magánszemélyként, non-profit szervezetként, termelőként, vagy egyéni vállalkozóként hivatalos bejegyzéssel rendelkeznek.

Jelentkezés tartalma: Jelentkezési adatlap kitöltése. Egy – három mondatos bemutatkozás és 1 – 3 kép elküldése a hid@szeben.ro e-mail címre. A Szervezők, korlátozott mennyiségben (20-25 db.) lehetőséget biztosítanak, fából készült „kecskelábas” asztal bérlésére, melynek használata díjmentes. A kecskelábas installációhoz világítást vagy áramot a Szervezők nem biztosítanak. Aki ezt igényelni szeretné, külön levélben jelezze.

Előnyt jelent az elbírálás során: Hungarikum és/vagy Kárpát-medencei magyar kínálat, helyi alapanyagokból, helyi termelők által előállított termékek, interaktív programokat szervezők (bemutatók, foglalkozások), termékeik népszerűsítésére különféle promóciókat szerveznek (pl.: kóstoltatás, kézműves bemutató), különleges, egyedi termékeket forgalmazók.

A résztvétel díjtalan!

A vásárral kapcsolatos határidők:

Jelentkezési időszak: 2021. június 20. éjfélig,

Jelentkezések elbírálása: 2021. június 25-ig

Bepakolás kezdete: 2021. július 1., csütörtökön 12 órától

Vásár nyitása: 2021. július 1., 15 óra

Vásár zárása: 2021. július. 4., 20 óra

(Címkép: Szeben.ro