A már egy évtizede tartó sportpolitikának köszönhető, hogy egyre eredményesebb a magyar labdarúgó-válogatott. Ez azonban nemcsak sportsikereket jelent, hanem a nemzeti identitás erősödéséhez is hozzájárul – mondta a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Magyar Nemzetnek.

A keddi lapszámban megjelent cikkben Deák Dániel úgy fogalmazott: az előző labdarúgó-Európa-bajnokság meccsei után minden magyart büszkeséggel töltött el az ünneplő tömegek látványa Budapest utcáin, “sokan ennek hatására döbbentek rá arra, hogy milyen nagy dolog egy nemzethez és egy közösséghez tartozni”.

Azt mondta, hogy a baloldali politikusok a sportberuházásokat éppen az említett, nemzeti identitást erősítő szerepük miatt támadják, hiszen az ő szemléletük globalista, céljuk a nemzetállamok lebontása.

A lap felidézte, hogy kedd este újra Európa-bajnokságon játszik a magyar labdarúgó-válogatott, ráadásul hazai pályán.

A sportdiplomáciai siker ellenére “a baloldal folyamatosan a magyar labdarúgásért tett kormányzati törekvéseket támadja”, sőt többször megígérte: ha kormányra kerül, kivonja az államot a profi sportból, elveszi a forrásokat – írta az újság.

forrás: MTI / Magyar Nemzet

Címlapkép: Illusztráció – Szurkolók ünnepelnek Budapesten, az Erzsébet körúton, miután a magyar válogatott 2-0-ra legyõzte Ausztria csapatát a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja elsõ fordulójában játszott mérkõzésen Bordeaux-ban 2016. június 14-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán