Június 15-én véget ér a tanítási év, és kezdetét veszi az iskolákban a vakáció. A családok helyzetének segítése, valamint a tanulók felzárkóztatása céljából a tanítást követő két hétben az iskolák 1-8. évfolyamain meg kell szervezni a gyermekfelügyeletet, ahol ezt a szülők igénylik.

A június 29-ig tartó gyermekfelügyeleti időszak az általános iskolákat, valamint a 6. és 8. évfolyamos gimnáziumok 5-8. osztályait érinti. A felügyelet alatt napközi, szakkör, sportfoglalkozás, fejlesztőfoglalkozás, egyéni vagy csoportos tehetségfejlesztő, illetve felzárkóztató foglalkozás egyaránt szervezhető, amennyiben pedagógiai szempontból ez indokolt.

Ha egy tanuló a lakóhelyétől eltérő településen jár iskolába, és saját intézményében gyermekfelügyeletben nem tud részt venni, a lakóhelyén működő iskola látja el a felügyeletet.

Az óvodai feladatellátás a nyári időszakban is folytatódik. Ezzel kapcsolatban külön levélben kértük az óvodák fenntartóit arra, hogy a pedagógusok szabadságolása és a nyári időszakra időzített esetleges felújítások, karbantartások elvégzése mellett is folyamatosan biztosított legyen a gyermekek fogadása és nevelése.

Az elmúlt napokban megjelent az emberi erőforrások miniszterének rendelete a 2021/2022. tanév rendjéről. A 2021. szeptember 1. napján
induló új tanévben korlátozásmentes jelenléti oktatásra készülünk.

A 2020/2021. tanítási év végéhez közeledve az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezúton is szeretné megköszönni minden pedagógusnak, óvodai és iskolai dolgozónak, a köznevelési intézmények valamennyi munkatársának az elmúlt év nagyszerű helytállását, az elkötelezett és odaadó munkát. A nyári időszakra minden gyermeknek és köznevelési dolgozónak sok pihenést, feltöltődést és jó egészséget kívánunk!