Strasbourgban épül jelenleg Európa legnagyobb mecsetje, az Eyyüb Sultan: minaretjei 44 méter magasak lesznek, 28 kupolát építenek rá. A tízezer négyzetméteres „mecsetkomplexumban” épül egy háromezer hívő befogadására alkalmas imaterem, valamint számos konferenciaterem, könyvtár, de lesz étterem, üzletek, illetve egy 600 férőhelyes parkoló is.

Silvia Sardone, az olasz Északi Liga EP-képviselője ellátogatott az építkezésre, majd arról beszélt: Strasbourg területén már 22 mecset működik. A most épülő Eyyüb Sultan mecset megépítése mintegy 32 millió euróba fog kerülni, ami szerinte „különösen magas” összeg, és amelyből több milliót vállalt át Strasbourg városa a polgármester, a zöld színekben politizáló Jeanne Barseghian utasítására.

A mecsetek szaporodnak, a gyűlölet prédikátorai utat törnek maguknak, egyes városokban egész városrészek vannak már a szélsőségesek kezében – fogalmazott Sardone, kiemelve a Liga álláspontját, mely szerint továbbra is bírálni kell „a behódoló Európát”; sajnos, az Oriana Fallaci olasz újságírónő által leírt rémálom, „Eurábia már csak egy karnyújtásnyira van”.

A gigamecset névadója – a Konstantinápoly elleni ostrom egyik nagy alakja – mondása volt:

„Menj be olyan messze az ellenség területére, amennyire csak bírsz!”

Erről bővebben itt olvashatnak.

Ehhez tegyünk hozzá annyit, hogyha a nagy befogadó pártiak – Magyarország folyamatos szapulása helyett – egy kicsit a történelmével ismerkednének, rájöhetnének, 150 évig mi nyögtük a basáskodásokat helyettük is. Ebből újra mi nem kérünk!

Fotó: Facebook/Grande Mosquée Eyyûb Sultan de Strasbourg