Két fotó is jól illusztrálja, hogy Karácsony Gergelynek és csapatának a durrbele munkákhoz van csak érzéke, az átgondoltság ismeretlen számukra. Ennek bizonyítéka két helyszín.

Ezen a héten leaszfaltozták a Széchenyi lánchíd budai hídfőjénél lévő körforgalom virágágyását, olvasható a Magyar Hírlapban. Budapest szimbolikus közterének, a Clark Ádám térnek évtizedek óta ismertetőjegye volt a virágágyás, amit most a főpolgármester szerint azért kellett leaszfaltozni, hogy bevonják a területet a forgalomba, enyhítsék az autósok kellemetlenségeit.

Egyébiránt szakmai körökben is vita alakult ki annak kapcsán, érdemes-e a körteret „ideiglenesen” átalakítani azért, hogy a június 16-án kezdődő munkálatok miatt ne legyen még nagyobb fennakadás a közúti forgalomban.

Dömötör Csaba államtitkár közösségi oldalán megjegyezte:

A Lánchídnál lévő virágágyások túlélték a kommunista évtizedeket, de nem élték túl a baloldali zöldpolitikát. Még a T-34-es tankok is megkímélték őket 1956-ban.

Ezek után ugorjunk át a pesti oldalra a Margit-hídhoz egy bosszús mosoly erejéig:

Alig pár hete avatták fel a Hableány áldozatainak emléket állító műalkotást. Karácsony Gergelyék most minden előzetes egyeztetés nélkül barikádozták el a helyszínt. Így sem a hazánkba érkező dél-koreaiak, sem a fővárosiak nem róhatják le tiszteletüket a tragédia áldozatai előtt.

(Fotók: Origo.hu, MH/Hegedüs Róbert, Facebook. Címkép: Metropol)