Abrar Omeish, a Fairfax megyei amerikai középiskola igazgatósági tagja azt mondta a középiskolásoknak, hogy most, amint belépnek a „kapitalizmus” és a „fehér felsőbbrendűség” világába, emlékezzenek a „dzsihádra”, és utasítsák el az objektivitást és a semlegességet.

A diákönkormányzat elnöke úgy mutatta be az ünnepi beszédet tartó Omeish-t, hogy ő a „virginiai Bernie Sanders kampány társelnöke”. Apja, Esam Omeish pedig a „Dar al-Hidzsrah Iszlám Központ vezetője és igazgatósági tagja”, aki „szókimondó nővé nevelte a lányát”.

Az iskola igazgatóságának tagja érettségi beszédében elmondta a középiskolások főleg bevándorlókból álló osztályának, hogy olyan világba lépnek, amely tele van „rasszizmussal, az individualizmus és a kapitalizmus szélsőséges változatával, és a fehér felsőbbrendűséggel”, illetve arra biztatta őket, hogy emlékezzenek „dzsihádjukra”, és utasítsák el az objektivitás és semlegesség fogalmait.

Abrar Omeish, a Fairfax megyei iskola igazgatóságának tagja a virginiai Falls Church-ben mondta el beszédét, a középiskola június 7-i évzáróján.

Az osztályelnök ezután úgy vezette fel „az úgynevezett nemzet himnuszát” hogy azt mondta, az Egyesült Államok „egy nemzet Allah alatt”. Omeish volt az egyetlen ember, akinek a keze nem volt a szíve fölött a hagyományos, a hazához címzett hűségeskü alatt.

Forrás: Mandiner

Kép forrása: A középiskolai évzáró videója.