A CNN megint hazudott írásunkban, már olvashatták, hogy Charlie Chester, a CNN egyik vezető munkatársa beszélt arról, hogyan buktatták meg Donald Trumpot propagandisztikus eszközökkel. “Nézd, mit tettünk, mi [CNN] kitettük Trumpot. Teljes meggyőződéssel mondom, és 100 százalékban hiszem, hogy ha nem lenne a CNN, akkor nem tudom, hogy Trumpot kiszavazták volna.”

Ennek persze volt következménye, mert több forrás szerint is a CNN-nek 2021 januárja óta 67%-kal csökkent az össznézettsége. De ez a fake news vezérhajóját valószínűleg egyáltalán nem érdekli, amíg a nem létező háttérhatalom, a strómanjain keresztül pénzt önt belé.

Ezúttal Barack Obama volt amerikai elnök adott újabb botrányos interjút a CNN-nek, amelyben többek között megkérdőjelezte Lengyelország és Magyarország demokratikus voltát. Idézzük:

„Az antidemokratikus Amerika nem egy csapásra fog létrejönni, hanem lépésenként. Ha megnézzük, mi történik olyan helyeken, mint Magyarország és Lengyelország, amelyek nyilvánvalóan nem ugyanazokkal a demokratikus hagyományokkal rendelkeznek, mint mi, hisz azok nem voltak annyira mélyen gyökerezők, mint nálunk. Pedig nemrég, 10 évvel ezelőtt demokratikus államok voltak, és most lényegében tekintélyelvűvé váltak” – nyilatkozta.

Mondhatnánk persze, hogy knsz le mit mond? – dehát Obama szavai mégiscsak erősen rombolják Lengyelország és hazánk megítélését főként azok körében akiknek fogalmuk sincs, hol keressék a térképen ezeket az országokat.

A lengyel közéletben erős visszhangot váltott ki Obama beszéde.
„A legjobb lenne Barack Obamát meghívni Lengyelországba, amit én meg is teszek. Amikor néhány évvel ezelőtt a Demokrata Párt egy másik politikusa, Bill Clinton Lengyelországba érkezett, nem szűkölködött a dicsérettel. Mindössze annyit kell tennie, hogy eljön ide, ahelyett hogy olyan leírásokat kelljen olvasnunk, amelyek meghamisítják Lengyelország imázsát” – mondta Mateusz Morawiecki miniszterelnök, válaszul a volt amerikai elnök nyilatkozatára.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is nyilatkozott a témában:
„Sajnos ebből az interjúrészletből a kölcsönös tisztelet hiányzik (…), azt, hogy a magyar demokrácia hogyan épül le, azért tartom sértő megjegyzésnek, mivel Magyarországon az emberek egy demokratikus választáson mondhatják el, hogy mit gondolnak a múltról, és mit gondolnak a jövőről.”

A 888.hu nyomán