Migránsok és aktivisták tiltakoztak Mexikóban Kamala Harris alelnök e heti országlátogatása ellen, követelve, hogy a Biden-adminisztráció „állítsa le az illegálisan bevándorló külföldiek deportálását”.

Az Angyalok Határok Nélkül és a Tijuanai Migránsszövetség csoportja tiltakozott az országba látogató Harris ellen, aki Andrés Manuel López Obrador elnökkel találkozott az Egyesült Államok folyamatos illegális bevándorlási válsága miatt. Egy tüntető olyan táblát tartott fel, amelyen az a kérés állt, hogy a Biden-kormány ne avatkozzon be Mexikó ügyeibe, és a szövetségi kormány Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) irodáját „puccsügynökségnek” nevezte.

Eközben kedden egy, a kommunistákhoz kötődő szervezet tiltakozott Harris ellen „A világ munkásai egyesülnek” feliratú transzparenssel.

Mint ismeretes, a tavalyi elnökválasztási kampányban Donald Trump migrációs politikáját támadó és saját bevándorló szüleivel kampányoló demokrata Kamala Harris amerikai alelnök hétfőn Guatemalában tett látogatásán üzent a délről érkező migránsoknak: Ne gyertek! Ne gyertek!”

Mindeközben az Egyesült Államok déli határán folyamatosan nő az úti okmányok nélkül érkezők száma: 15 év óta idén áprilisban tartóztatták fel a legtöbb, több mint 178 600 illegális bevándorlót. 82 százalékuk Mexikóból, illetve az úgynevezett Északi háromszög régió országaiból, vagyis Guatemalából, Hondurasból és Salvadorból érkezik.

(Forrás: Breitbart, 888.hu. Címkép: Fotó: Guillermo Arias/AFP)