Mindannyian (?) pontosan tudjuk, hogy a Karácsony nevű bábut azért tolta előre a bukott miniszterelnök, hogy ha a [email protected] majd az egekig ér, jöhessen a “megváltó”, az ő imádott felesége. Már amennyiben sikerül megnyerniük a jövő évi választásokat.

A Karácsony nevű bábu tehát addig bármit megtehet Budapesttel, amely persze csak félig az övé, mert soha se feledjük: mi is majdnem annyian voltunk akik nem akartuk őt látni.

Sőt, minél több és minél nagyobb baromságot elkövet, annál inkább szolgálja az urát és parancsolóját. Úgyhogy ne csodálkozzunk a közlekedési káoszon amely júliusban csak fokozódik majd, mivel a Blaha Lujza térnél sávlezárásokat terveznek, a pesti alsó rakpart átalakításán, a körútra felfestett kerékpársávokon, az oda kitett parkolni tilos táblákon, amelyek miatt már hónapok óta parkolási káosz alakult ki a mellékutcákban.

Nem beszélve a Budapestet ellepő szemétről, arról, hogy az aluljárók és környékei ismét úgy néznek ki mint a bukott miniszterelnök idejében, a virág híján is méhlegelőnek kinevezett egyre csak növekvő gazon, egyáltalán semmin se csodálkozzunk. Mindez csak a mesterterv része és ki tudja, eléggé felháborítja-e a moslékkoalíció budapesti híveit, vagy sem.

Ráadásul – ahogy a Magyar Hírlap megjegyzi – Karácsony Gergely kezét egyre többen engedik el. Gy. Németh Erzsébet most elsősorban a XI. kerületi választókerületben korteskedik, a kispesti drog- és korrupciós botrányok elszámoltatásával befürdött momentumos Paróczai Anikó is inkább a parlamentbe vágyik, Nemes Gábor (DK), Hollai Gábor (Momentum) és Vajda Zoltán XVI. kerületi önkormányzati képviselők is másfél év közszolgálat után váltanának országos politikára (mert az nyilván sokkal jobban fizet – a szerk.).

A fentiekről, valamint a növekvő szeméthegyekről az Origo megkérdezte az “utca emberét”. Íme: