Nem térdeltek a magyar válogatott játékosai, Niedermüller ezért inkább az íreknek szurkolt

A közösségi oldalán a gyurcsányista azt írta, hogy őt a továbbiakban nem érdekli a magyar válogatott. Nos: a polgármester megdolgozik azért a Farkasházy Teddy-díjért!

Tegnap este a magyar labdarúgó válogatott gól nélküli döntetlent játszott Írországgal. A játék időnként akadozott, ámde voltak szép pillanata is a meccsnek. A kapusaink és a védőink hátul állták az ír rohamokat, a középpályások és a csatárok előtt pedig volt pár gólszerzési lehetőség.

Összességében elmondható, hogy ezen a barátságos, felkészülési mérkőzésen a döntetlennel egy elfogadható eredmény született, pláne az Európa-bajnokság kezdete előtt egy héttel, amikor is Portugáliával vagyunk kénytelenek megküzdeni a Puskás Arénában.

Egyedülálló módon csak Magyarországon lesz telt házas mérkőzések a labdarúgó tornán.

Az este egyik legszebb pillanata azonban mégiscsak az volt, mikor a magyar válogatott játékosai nem követték az írek példáját, és nem térdeltek le.

A  játékosok a mezükre felvarrt „Respect”, azaz tisztelet feliratra mutattak.

Szalai Ádám, a magyar válogatott játékosa a Magyarország – Írország barátságos labdarúgó-mérkőzés előtt Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 8-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Mint arról a 2022plusz is hírt adott, az MLSZ közleményében azt írja, hogy a magyar válogatott nem csak minden esetben követi a nemzetközi szabályokat és normákat, hanem mindenkinek megadja a tiszteletet – legyen szó ellenfélről, szurkolóról vagy bárki másról.

Azonban volt, aki ismételten nem tudott szívből örülni annak, hogy a srácok kiharcolták az EB-re való kijutást. Niedermüller Péter, Gyurcsány Ferenc hű fegyverhordozója ugyanis a meccs végén a közösségi oldalán fejezte ki a magyarellenességét, mivel a nemzet válogatottja nem térdelt le a meccs elején. Kijelentve ezzel azt is hogy az Európa-bajnokságon Erzsébetváros polgármester minden esetben a magyarok ellen fog szurkolni.

Azt írta meccs után:

Na pontosan ezért nem érdekel engem a magyar válogatott, szégyellhetjük magunkat. Ma este Budapesten jobb volt írnek lenni….”

Ahelyett, hogy közösen ünnepelné az elért sikereket, ehelyett azzal van elfoglalva, hogy nem követjük azt a nyugati trendet, amely a George Floyd meggyilkolása után felerősödő Black Lives Matter mozgalom indított el már a fociban is.

Ezt a Farkasházy Teddy-díjat egyébként már sokadik alkalommal érdemelné ki a a VII. kerület polgármestere. Akit gyorsan tegyünk hozzá: habár megtévesztett baloldali szavazók, de mégiscsak magyar emberek választottak meg a kerület élére. Ezzel pedig olyan embereket is képviselve, akik ugyan az életben semmi esetre se szavaznának rá, de mégiscsak ott élnek, ahol gyurcsányista időnként elfelejti bevenni a Xanaxot.

Arról se feledkezzünk meg, hogy tavaly nyáron Niedermüller kaphatta meg és érdemelte ki (?) az Antirasszista díjat, munkásságát ezzel ismerte el a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ).

Továbbá tavaly őellene ment ki több ezer ember tüntetni azért, amiért az ATV stúdiójában élő adásban

„rémisztő képződményeknek” nevezte a fehér, keresztény heteroszexuális férfiakat és nőket.

Valamint pár nappal ezelőtt a magyarellenes, gyurcsányista erzsébetvárosi polgármester akkor is hülyeséget beszélt, mikor két nappal a nemzeti összetartozás napja előtt, június 2-án a nemzeti oktatásba szállt bele.

 

Forrás: 888.hu