A hazai globalista sajtó a napokban lejárató kampányt folytatott azzal a meg nem erősített, lengyel forrásból származó hírrel miszerint Ferenc pápa nem akar találkozni a magyar állami vezetőkkel, a magyar kormány menekültpolitikája miatt. Ez a lejáratás ma véget is érhet, a következő friss hír ismeretében.

A püspöki konferencia sajnálatosnak tartja, hogy a pápa még szervezés alatt lévő magyarországi programjáról hamis információk és téves értelmezések jelentek meg a magyar és a nemzetközi médiumokban. Nem felel meg a valóságnak az a híresztelés, hogy a Szentatya bárkivel való találkozást kizárt volna a programjából. Ferenc pápa a tervek szerint találkozik Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel szeptemberi egynapos magyarországi látogatásán – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK).

Ferenc pápa várhatóan 2021. szeptember 12-én az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisére érkezik Magyarországra.
A szentmisét megelőzően a tervek szerint külön találkozni fog a magyar állam vezetőivel, Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, a kormány tagjaival és más magas rangú állami vezetőkkel – tudatták.

Kép: Facebook