Visszatértek a főváros vezetésébe a Gyurcsány-korszak bukott politikusai – felvezető mondattal az Origo pár nevet tett közzé – Draskovics Tibor, Katona Tamás, Gál J. Zoltán és Kolber István – akiket a baloldali fővárosi vezetés kulcspozícióba emelt. Mindannyian kormányzati tisztséget töltöttek be a Gyurcsány-kormányok alatt, és a nevük visszavonhatatlanul összefonódott a 2010 előtti megszorításokkal és a baloldal összes botrányával.

Mint írják, az egyik központi figura Draskovics Tibor. Ő a pártállam idején, 1979-től a rendszerváltásig a Pénzügyminisztériumban dolgozott, az Antall-kormány azonban csak egy évig tartott igényt a munkájára. Menesztése után a magánszférában helyezkedett el, majd Horn Gyula ismét visszahívta az államigazgatásba 1994-ben. A pénzügyminiszter mellett igazgatási államtitkár és ezt a posztot Bokros és Medgyessy alatt is megtartotta.

Közben 1995 és 1998 között a Magyar Nemzeti Bank jegybanktanácsának a tagja, 1996 és 1998 között a Kincstári Tanács tagja. 1997 és 1998 között az Országos Betétbiztosítási Alap igazgatótanácsi elnöke, 2002-ben Medgyessy Péter miniszterelnök kabinetfőnöke lett, címzetes államtitkári rangban. 2004-ben Medgyessy pénzügyminiszterré nevezte ki, 2005. április 18-án belebukott a botrányos gazdaságpolitikába, majd a Magyar Villamos Művek elnöke lett.

A második Gyurcsány-kormányban a kormányfőnek alárendelt államreform-bizottság alelnöke és munkájának vezetője, kormánybiztosi rangban. Az államreform-bizottság megszüntetésétől, 2007. július elsejétől a kormányzati igazgatási összehangolásért felelős tárca nélküli miniszter volt. Ebben a minőségében kormány üléseit előkészítő államtitkári értekezlet vezetője. 2008. február 18-tól igazságügyi és rendészeti miniszterré nevezték ki és ezt a pozíciót 2009-ben a Bajnai kormányban is megtartotta. 2009. december elsején benyújtotta lemondását, 2010. február elsejétől Hiller István, az Oktatási és Kulturális Minisztérium vezetője, az ELTE gazdasági tanácsába delegálta öt évre, majd 2019. november 5-én tért vissza, amikor öt évre megválasztották a Budapesti Közlekedési Központ, azaz a BKK igazgatósági elnökének. Ebben a pozícióban jelentős pénzek elköltéséről dönt.

Róla és a fővárosban sertepertélő bukott politikusokról itt olvashatnak részletesen.

Draskovics Tiborról és a magabiztos erőszakosságáról egy anekdotába illő esetet egyik bennfentes forrásunk mesélte. Amikor 2008-ban miniszteri kinevezését megkapta, első munkanapja előtti napon, bevonult a minisztériumba egy hölgy társaságában és közölték, hogy a miniszter úr valamint a vele érkező slepp milyen telefonokra tart igény, majd tudtul adták azt is, hogy Drazsé – mert a berkekben csak így hívták Draskovicsot – milyen típusú gépkocsiba hajlandó beülni. Az egyéb apróságok közlése után sarkon fordultak, megjegyezve, hogy holnap munkakezdésre legyen meg minden. Az utasításokat megkapók hasmenési amplitúdója igen csak megnőtt, mert a felsorolt igényekből semmi nem volt.

Hogy végül is megoldott a feladat, arról nem szól a fáma, ahogy arról sem, hogy előtte és után milyen volt Drazsé antréja a különböző helyeken, így legutóbb a BKK-nál.