A Magyar Hírlap honlapján olvasható, hogy a Századvég összegyűjtötte azt az 5 okot, amiért a Gyurcsány-koalíció Karácsony Gergelyt indítja 2022-ben.

  1. Karácsony Gergely Gyurcsány Ferenc megbízható, régi háttérembere.
  2. A Fővárosi Városházához hasonlóan országos szinten is utat nyitna a régi baloldal visszatéréséhez.
  3. A marginális támogatottságú Párbeszédet a Demokratikus Koalíció könnyedén kordában tarthatja.
  4. A főpolgármester szalonképesebb a baloldal külföldi partnerei számára, mint Jakab Péter
  5. Karácsony gyenge polgármester, de konfliktuskerülő, határozatlan karaktere szavazatokat is hozhat.

Elgondolkodtató ez az öt ok, amelynek magyarázatait itt olvashatják.

A leírtak pedig nem elképzelhetetlenek. Csak kérdem én Gy. Ferenc kiskorútól, vajon nem lesz ebből otthon perpatvar? Ugyanis Fletó azt hirdeti; semmi kétség, Klára a segítség.

Persze erkölcsről és tisztességről ne beszéljünk, hiszen már fő irányítójuk – Soros – is évekkel ezelőtti tv interjújában megmondta, az erkölcs és tisztesség elfelejthető, az már senkit nem érdekel. Már akit, de ezt a kompániát biztosan nem.

Az, hogy Ferencet esetleg kivilágított sodrófával verik otthon, magánügy, de azon már érdemes morfondírozni, hogy egy ismert színjáték felújításán gondolkodnak és visznek színre. Emlékezzünk csak az SZDSZ-re. A varázskalapból egyszer csak elhúztak, egy nagy bajszos, magyaros arcot, s Kunczénak kuncogva megmondták, elnök úr így lépjen, ezt csinálja. Most Gyurcsány szán ilyen szerepet Karácsonynak, és hogy Gergő többre vigye, ahhoz tudnia kell valamit, ha mást nem legalább pózokat. Ha valaki, akkor ezt Gyurcsány igazán tudja!

Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Ennek ékes bizonyitéka, az a néhány mondat, amit Karácsony Gergely röviddel ezelőtt tett ki közösségi oldalára Ferenc pápa képével.

 

„Nagybetűs politikának nevezem azt, amely szolgálat, amely új utakat nyit meg az emberek önszerveződési és önkifejezési lehetőségei terén.” Ez a fajta politika „nemcsak az emberekért, hanem az emberekkel együtt is tevékenykedik, közösségeikben és értékeikben gyökerezik”.
Ferenc pápa igaz szavai. Budapest tisztelettel és szeretettel várja Ferenc pápát.

Fotó: MH/Hegedüs Róbert