Telefonbetyár. Valaha így neveztük azokat, akik a telefon segítségével próbáltak megtéveszteni, átverni, bepalizni másokat. Most is valami efféle történt, csupán az elnevezés, a minősítés érdemel erősebb jelzőt: szélhámos, gazember.

A Civil Összefogás Fórum titkárságára futott be a hívás Vajda Zoltántól, Mátyásföldről. Leírjuk a nevét, hiszen maga mutatkozott be, ám ezzel vége is az igazmondásnak, tisztességnek. A CÖF Békemeneten használt molinójára fájt a koma foga, ennek érdekében úgy próbálta beállítani magát, mintha bensőséges viszonyt ápolna a civil szervezettel, illetve annak néhány prominens képviselőjével. Ráadásul egy olyan ügy érdekében játszotta el a szerepet, amelyet minden józanul gondolkodó elutasít. Gondosan titkolta ugyan, de nyilvánvaló, hogy a kínai Fudan egyetem elleni tüntetéshez akarta megszerezni, és ezzel meggyalázni a “Nem leszünk gyarmat” feliratú molinót.

A telefonbeszélgetést Vajda Zoltán Facebook oldalán hallgathatják meg.

Az ezalenyeg.hu oldalon megjelent írás szerint tehát a Fudan egyetem nem egyéb, mint gyarmatosító. Ez persze kapitális marhaság. Voltunk gyarmat többször is, elég, ha a náci vagy a szovjet megszállásra gondolunk. Ám mert Vajda képviselőjelölt úgy véli, a CÖF is elutasítja a kínai egyetem magyarországi megjelenését, megkérdeztük a történtekről a civil szervezet alapító elnökét, Csizmadia Lászlót.

– Elnök úr, ellenzik, vagy támogatják a Fudan egyetem magyarországi kampuszának megjelenését?

– A CÖF minden olyan ügyet támogat, amelyről úgy gondolják a civilek, hogy a nemzetet erősíti, legyen az gazdasági vagy éppen kulturális, oktatási kérdés. Márpedig a Fudan egyetem kampuszának megjelenése igenis azt ígéri, hogy a világ élmezőnyébe tartozó oktatási intézmény jelenik meg nálunk, ahová bárki, aki megfelel a felvételi követelményeknek, bekerülhet. Ha egyeseknek nem is tetszik, tény, hogy a kormány és az egyetem közötti megállapodás a magyar polgárok javát szolgálja. Legyen még magasabb szintű, még jobb színvonalú az egyetemi oktatás, adjon nekünk még több zseniális koponyát, mint például a szegedi egyetemen végzett Karikó Katalin. A kedves tiltakozók miért nem vonulnak az USA nagykövetsége elé? Az Egyesült Államokban ugyanis jelen van a kínai egyetem. Ezek szerint az USA nem más, mint Kína gyarmata.

– Ha így van, mire ez a nagy tiltakozás?

– Egyértelmű. Közeledik a választás, tart a kampány – egyesek szerint az előző voksolás óta nem is szünetelt -, vagyis politikai indíttatású az akció. Igazi puccsisták állnak a háttérben, és mivel ma nem szalonképes egy ország katonai megszállása, ezt most a vazallusaik segítségével próbálják végrehajtani. Persze nagyon demokratikus köntösbe bújva. Az eszközük pedig a pénz, módszerük a gátlástalan hazudozás, a mindenre nemet mondás. Ez volt például a No-limpia akció, de ez minden megnyilvánulásuk. Többek között a Fudan egyetemről is hazudnak, “kémképzőnek” nevezték el, csak, hogy jó bolsevik tempóval rombolhassanak, ahol csak tudnak.

– Ön persze hallotta azt a felvételt, ahol Vajda Zoltán amatőr kémként próbálta félrevezetni a CÖF-öt. Vélemény?

– Mocskos, aljas senkiházi, aki ilyen módszerekkel próbálkozik. Mivel mátyásföldi képviselőjelölt az illető, tudhatná, hogy mi is a gyarmat, kik voltak a gyarmatosítók. Nem volt olyan régen, emlékezhetne a szovjet bázisra, a részeg katonák éjszakai randalírozására,az ott élő nők rettegésére. Ha túl fiatal a jelölt úr az emlékezéshez, kérdezze meg a szüleit, mielőtt kínai gyarmatosítást emlegetne. Vajon hányan vannak a most oly bátor ellenzők között, akik ugyanilyen vehemenciával tiltakoztak a szovjet gyarmatosítás ellen? Ami pedig hamvába holt próbálkozását illeti, ez a legalja. Visszaél a CÖF nevével, visszaél a telefonban emlegetett közszereplők nevével, és milyen csoda, valahogy kerüli, hogy elárulja, valójában mire szeretné használni a mi molinónkat. Persze szégyelli, én is szégyellném, ha olyan ügyet szolgálnék, ami ellentétes a magyar emberek érdekével. Ezek csak a hatalmat akarják, de azt bármi áron. És persze a pénzt, arra nagyon fáj a foguk, csakhogy láttuk már, mit tesznek, ha megszerezték. Még az is kitelne tőlük, hogy lebontsák az Országházat, téglánként beépítsék balatoni villáikba, vagy eladják és a pénzt kimenekítenék titkos svájci bankszámlákra.

Az amatőr ügynök produkciójához az is hozzá tartozik, hogy történetét az ezalenyeg.hu tette közzé. A baj az, hogy a jelek szerint nekik nem lenne egyszerű feladat bejutni a Fudan egyetem tanulói közé. Aki nem tudja helyesen, vagyis két t-vel leírni a “mottó” kifejezést, az bizony nem éri el a kellő pontszámot. Lehet, hogy ez fáj? Savanyú a szőlő?

(Kiemelt kép: Budapesti Fejlesztési Központ)