A zöldek újabb őrületbe kergető ötletét hagyta jóvá az EU, amely euró milliókkal támogatta a rovarevés kutatását. Ez az első eset, hogy egy rovarfaj étkezési céllal kapott uniós engedélyt. Bár számos tagállam kételkedik az európai meghonosításban, hazánk volt az egyetlen, amely ellenezte a döntést, ennek ellenére az Európai Unió, engedélyezte, hogy élelmiszerként is forgalomba lehessen hozni a közönséges lisztbogár lárváját.

A helyzet annyiban megnyugtató, hogy Nagy István agrárminiszter a Blikknek adott interjújában közölte, nálunk marad a húsleves, a rántott hús, töltött káposzta, mert a magyar emberek nem akarnak rovarokat enni.

Az a néhány tucat rovarfaló azzal indokolja az egészet, hogy a lárvák fehérjeforrásként való felhasználása kisebb költséggel, hulladékkal és üvegházhatással járhat.

Az egészben csak az a legborzasztóbb, hogy ilyen ötletek hallatán, az eu-s kompániában nem akad egy ember, aki feltenne, néhány értelmes kérdést. Minden bizonnyal nem mer, ugyanis rásütik a rasszista, kirekesztő bélyeget, no meg azt, hogy nem halad a korral. Pedig a dolog igen egyszerű. Ha emlékezetem nem csal, évekkel ezelőtt a Zöld-fülűek elkezdték pedzegetni, hogy kevesebb húst kell enni, így kevesebb szarvasmarha kell, mert a legelészők növelik az üvegházhatást.

Évszázadokon át nem volt gond a szerencsétlen marhákkal, de most már ne vegyenek levegőt?!

Hát nem hinném, hogy üvegházhatás tőlük lenne rosszabb, és mi van a többi állattal?

Emlékezzünk csak a libatömés esetére. Hörögtek, hogy az állatkínzás, de a húsát, máját azért szívesen csámcsogták.

S vajon a rovarevő projekt keretében vizsgálták e, hogy az miként hat az emberi belekre és mennyi gáz termelnek majd a fogyasztók, mert azért az is növeli az üvegházhatást.

Egyre inkább azoknak van igazuk, akik azt mondják, a zöld-liberális szellemi munkások egy bizonyos kor után eltompulnak, agylágyulásba vagy melankóliába esnek, és mint tudjuk, az elhájasodott koponya soha nem vezet jóra. A diliházban lévőknek nem tehetünk szemrehányást.

Fotó: Shutterstock