Aki a 2006. őszi Gyurcsány-terrort mentegeti, az ugyanolyan morális hulla, mint aki a végrehajtásában részt vett – jelentette ki Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász annak kapcsán, hogy Dobrev Klára a napokban kijelentette: mérhetetlenül büszke az őszödi beszédre. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője úgy látja, hogy a DK elnökének felesége mai napig követendő példának tartja a férje által elmondottakat és a tüntetések erőszakos leverését.

Egyértelmű hazugság Dobrev Klára azon állítása, hogy 2006 őszén több rendőr sérült meg, mint tüntető, ugyanis a számos későbbi vizsgálat során beszerzett adatok és saját eseteik alapján csak október 23-án nagyobb volt a súlyos civil sérültek száma: többek között tíznél többen szenvedtek maradandó szemsérülés – nyilatkozta Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd,

A jogász felhívta a figyelmet, hogy az áldozatok számához jön még hozzá a szeptember 19-21 között a fővárosi utcákon levadászott, megvert, majd elfogott közel kétszáz, zömében fiatal, akik egy jelentős része szintén súlyos sérüléseket – például állkapocs-csonttörés, bordatörés és végtagtörések – szenvedett a személyekben és eszközökben nem válogató rendőrterror miatt.

“A hajnalokig tartó utcai embervadászatok során válogatás nélkül vadásztak le és vertek meg azonosító jelvény nélküli, maszkos rendőrök a budapesti utcákon számos fiatalt, akiket aztán a gyakran még a hetekig tartó fogva tartásuk során meg is aláztak, meg is kínoztak, majd pedig voltak akiket hamis rendőri jelentések és vallomások alapján elrettentést célzó statáriális eljárások eredményeként súlyos büntetésekre ítéltette” – emlékeztetett.

Gaudi-Nagy szerint nem kizárt, hogy hatalomra kerülve ismét ilyen eszközökkel élne a baloldal, éppen akár olyan, 2006 őszén megkínzott, megnyomorított fiatalokhoz hasonló tüntetőkkel szemben, akik valamelyik demagóg és be nem tartott választási ígéretet kérnék számon a szivárványkoalíción békés tiltakozással.

“Jövőre ennek a rezsimnek a visszatérése fenyeget – tette hozzá. Gaudi-Nagy szerint éppen ezért fontos a fiatalabb generációkat megismertetni azzal, hogy milyen típusú politikafelfogás és jogállaminak egyáltalán nem nevezhető gyakorlat jellemezte az akkori balliberális hatalmat.”

A teljes cikket a Magyar Nemzetben, itt olvashatja el