Sosem látott nagyságú összegeket fordít munkahelyteremtésre a kormány

2022-es költségvetés az újraindítás költségvetése. Sosem fordítottak még akkora összeget munkahelyek létrehozására, mint ennek a költségvetésnek a megtervezésénél – közölte György László, az Információs- és Technológiai Minisztérium államtitkára csütörtökön a kormány hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Az államtitkár hozzátette: a cél az, hogy minden dolgozni vágyó magyarnak legyen munkahelye. Ezeket a következő módokon érik el: a munkára rakódó adóterhet 2 százalékponttal mérséklik, ami ténylegesen 30 ezer forintnak felel meg, így ennyivel is többet vihet haza egy munkavállaló.

A 25 év alattiak személyijövedelemadó-mentességet kapnak, amely félmillió magyar fiatalt segít hozzá az átlagosan félmillióval több éves jövedelemhez. A vállalkozások fejlesztésére, a munkahelyek megerősítésére és új munkahelyek teremtése céljából több, mint 1000 milliárd forintot hirdet meg a kormány.

György László a videóban arról is beszélt, hogy a bölcsődei- és óvodai férőhelyek számát is növelik, hogy ezzel is elősegítsék a gyermeket vállaló anyák foglalkoztatottságát, amely 70 ezer bölcsődei férőhelyet jelent 2022-ben, mely a 2010-es adatokhoz képest, amely 32 ezer férőhely volt, több, mint a duplája.

 

Kiemelt kép: portfolio.hu